Útban Eilatra: bírság helyett görögdinnye

Meglepetés az Arava úton: közlekedési rendőrök autókat állítottak meg, és az ünnep tiszteletére görögdinnyével kényeztették az utasokat

Az Izraeli Rendőrség és a Közúti Biztonság Nemzeti Hatósága úgy döntött, hogy a peszahi szabadságot kihasználva eilati üdülésre utazók kedvében járnak, és hűtött görögdinnyét osztanak az autósoknak közlekedési bírság helyett. Az Eilat kerületi rendőrség pihenőhelyet alakított ki az Arava úton, ahol a frissítő dinnye melett hideg italt, biztonságos vezetésről szóló információs anyagot és az “Édesanyám közlekedési rendőr” című gyerekkönyvet osztogatták a meglepett utasoknak.

A rendőrség közölte, hogy “az akciót a baleset-megelőző tevékenység, felvilágosítás, és a közösség szolgálata keretén belül végeztük, ezen kívül a pihenésre való megállás segíti a sofőr éberségét és növeli a vezetés biztonságát.”

forrás: Ynet

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.