A tegnap meggyilkoltak egyikének apja: “Nem bosszút, hanem megoldást akarunk.”

Mintegy 500-an vettek részt a temetésen. - Fotó: Moti Kimchi

Ido Ben Ari-t, a tegnapi Tel Avivi merényletben megölt fiút apja, Ábrahám búcsúztatta a Yavne-i temetőben:

“Drága szeretett fiam, normálisabb vidékeken rendellenes, ha atyák temetik a fiaikat, de a mi esetünkben fordult a kocka, apa temeti fiát, és nincs ettől fájdalmasabb dolog a világon.”

Vezetőinknek stratégiailag kellene cselekedni  és nem mantrákkal és szépített szavakkal operálni. Tegnap meglátogatott a miniszterelnök két miniszterével, aztán újabb kabinet ülés, elválasztó kerítés létrehozása, holttestek visszatartása. Ezek a megoldások okai a szenvedésnek és a kétségbeesésnek, igazi megoldásra van szükség, és nem elég minden alkalommal azt mondani, hogy mi békére nyújtjuk a kezünket, és hogy nincs partner. Már 49 éve taktikai megoldásokkal próbálkoztok, pedig stratégiai megoldásra van szükség.

Ma a fiamon volt a sor, ezért elviselhetetlen a fájdalmam. Az életem nem lesz ezután ugyanaz. Nem bosszút akarunk, hanem megoldást. Nincs más hazánk, és drága nekünk Izrael. Fiam, vágyódni fogunk utánad, és hiányozni fogsz, nem tudjuk, hogyan tovább, döbbenten, ájultan és összetörve állunk itt.”

izraelinfo temetes
Fotó: Moti Kimchi

ynet

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.