Tisztelet az arab szektornak: kirándulások Ramadan hónapjában

Kipróbálni, hogyan készül a Qatayef, és amíg az a kemencében sül - beszélgetés az arab nők szerepéről a Ramadán során, Ramadan szokásokról. - Fotó: wadiara

Bár az ünnep kellős közepén járunk, még nem késő ellátogatni az egyik arab faluban, vagy városban szervezett különleges körútra északon, a központban, vagy délen.

Ramadan hónapjában a napból éjjel, az éjjelből pedig nap lesz. A “Ramadani éjszakák” program keretében az arab települések vendégségre hívják a zsidó lakosságot, hogy megismerkedhessenek azzal az Izraellel, amit kevésbé ismernek.

A választék széles, és évről évre bővül – idén először a déli Rahatban is várják az érdeklődőket (a Mezőgazdasági Minisztérium támogatásával). A kirándulások szervezettek, hozzáértő vezetőkkel, útmutatással, mesékkel, a végén pedig az elmaradhatatlan kóstolóval.

A következő linkeken válogathattok (a lista nem teljes):

Az egész országban: Walla!News

Észak, és a központ: “דרכים שלובות” – “Összefonódó utak”

Dél (Rahat): “לילות רמדאן” – “Ramadani éjszakák”

Észak, és a központ (Wadi Ara): “מרבד ירוק ואדי עארה” – “Zöld szőnyeg Wadi Ara”

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.