Gázai informatikusoknak ad munkát egy izraeli vállalat

Ejál Waldman a Mellanoxtól. - Fotó: courtesy

A Palesztin Hatóság területén élő szakemberek alkalmazásából szerzett kedvező tapasztalatok után a Gázai-övezetre is kiterjeszti működését a Mellanox.

Izrael gazdaságának egyik húzóágazata a high-tech ipar, melynek vállalatai a világ élvonalába tartoznak. Az utóbbi időben egyre több izraeli cég helyezi tevékenységének bizonyos elemeit külföldre, elsősorban Indiába. A Mellanox vállalat úgy döntött, hogy inkább a szomszédban néz körül új munkaerő után kutatva, és a Palesztin Hatóság területén élő szakembereket kezdett alkalmazni. A kedvező tapasztalatok után most a Gázai-övezetre is kiterjeszti működését a Nasdaq-on is jegyzett cég.

A Hamasz terrorszervezet uralta övezetben élő mérnökökkel sokkal nehezebb a munka, mert utazási tilalom van érvényben, és az izraeli céggel való együttműködés súlyos következményekkel járhat a munkavállalók számára. Egyelőre négy gázai szakember dolgozik a Mellanoxnak, akikkel videokonferencia segítségével tartják a kapcsolatot, és biztonsági okokból nem fedik fel személyazonosságukat. Gázában összesen 5 ezer informatikus él, jelentős részük munkanélküli.

“Ez a program közelebb hozza egymáshoz az embereket. Minél többet dolgozunk együtt, annál fontosabb lesz mindenki számára a békés együttélés megteremtése. A palesztin területen élők sokan tanulhatnak tőlünk, és 5-10 éven belül létrehozhatják saját cégeiket.”- mondta a Mellanox vezérigazgatója, Ejál Waldman.

zsido.com

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.