JAZZ! MAO! TLV! JÖN!

Modern Art Orchestra

Elfogultságot kell bejelentenem! Engem levesz a lábamról, ha valaki Magyarországot Bartók Béla szülőhazájaként aposztrofálja.

Így vezeti be Fekete Kovács Kornél, zenekar-vezető a Modern Art Orchestra bemutatását. Ezzel a felütéssel kezdte már 2005-ben is, mikor a jazz bigband megalakult Budapesten. Ez a zenekar kenyéradó gazdája sok olyan magyar jazz szólistának, akik kisebb formációkban is megtöltenék a világ bármelyik jazz klubját.

DE EGY BIGBAND AZ MÁS!

Nagyobb lélegzetű kompozíciók. A kortárs jazz szinte minden műfaját átfogó koncertprogramok. Ez a M.A.O. és Fekete Kovács Kornél ambíciója. Ez a következetes zenei gondolkodás repítette egy évtized alatt a Modern Art Orchestrát Európa élvonalába. Olyan sztárvendégeket fogadtak ezalatt, mint Bob Mintzer, Dave Liebman, szaxophonosok, a trombitás Wallace Roney, az orgonista Rhoda Scott. Velük énekelt Julian Joseph, Kurt Elling, a New York Voices és a Harlem Gospel Choir. Közös turnéjuk volt a filmzene egyik legnagyobb alakjával, Ennio Morricone-val.

Tel avivi fellépésük egy koncertturné része, mely a Balassi Intézet támogatásával zajlik. Túl vannak már a Szebeni Jazzfesztiválon, játszottak Bukarestben és előttük még Bécs, Szófia…

ÉS JÚLIUS 2.-ÁN TEL AVIV!

13254450_1294804187200917_262962770350903894_n

Vakmerő dolog egy olyan műsort turnéra vinni, amelynek szinte minden darabját egy kortárs magyar jazz muzsikus jegyzi! Sok emlékezetes koncerten vannak túl és éppen ez a bátorság teszi őket különlegessé. Természetesen egy szám erejéig tisztelegnek majd a nagy bigband korszaknak is; egy Irwing Berlin örökzölddel.

És ha Bartók volt a felütés az ismertetőben, akkor hadd áruljak el egy titkot: az Allegro Barbaro lesz a nyitó szám Tel Avivban is.

Július 2-án az Einav Kulturális Központban az Ibn-Gabirol 71-ben.

A jegyek ára: 70 sékel.

https://www.eventer.co.il/mao

Silló Sándor – ujkelet.live

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.