Az izraeli hadsereg félti katonáit a Pokémon Go őrülettől

Az egyik Pokémon figura a Kiria, a Honvédelmi Minisztérium tetején a tel avivi Kiriában, a biztonsági erők központjában. - Fotó: Idan Moldovsky / Védelmi minisztérium

Az IDF igyekszik fellépni a játék ellen, attól tartva, hogy a Pokémon Go használata során bizalmas információk szivároghatnak ki az internetre.

Az IDF figyelmeztette katonáit, hogy ne használják a Pokémon Go applikációt a sereg bázisain. Az új telefonos játéknak – mely során régi Nintendo játékok szereplőit kell “elkapni” – hozzáférése van a játékos földrajzi helyzetéhez és kamerájához.

“A játék kiváló módja az információszerzésnek!” – áll a figyelmeztetésben, amelyet az IDF adatvédelmi részlege adott ki, és amelynek hátterében egy Pokémon karakter látható. “Az alkalmazással tilos a sereg bázisain játszani!”

Az adatvédelmi részleg minden olyan alkalmazás vagy közösségi háló használata ellen küzd, amelyen keresztül képeket lehet feltölteni az internetre.

A szabályok értelmében a hírszerzésnél dolgozó katonák még azt sem árulhatják el online, hogy a hadseregben szolgálnak, míg a többieknek csupán „becsekkolni” nem szabad a hadsereg bázisaira és a kiképzési központokba. Már büntettek meg katonákat azért, mert a Facebookon jelezték, hogy megérkeztek állomáshelyükre.

Az új Pokémon Go applikáció segítségével a katonák érzékeny információkat oszthatnak meg a katonai bázisokról és a hadsereg más tevékenységeiről.

haarec

megosztas banner

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.