Izrael is kiáll Erdogan mellett

A “demokratikus folyamat” támogatásáról biztosította Izrael a péntek éjjeli meghiúsult puccskísérlet után Törökországot, amellyel nemrégiben megbékélési megállapodást írt alá.

“Izrael tiszteletben tartja a törökországi demokratikus folyamatot, és arra számít, hogy folytatódik a Törökország és Izrael közötti megbékélési folyamat” – áll Emmanuel Nahson izraeli külügyi szóvivő közleményében.

Izrael és Törökország június végén írt alá megbékélési megállapodást, amely hatévi viszálynak vetett véget. Ez utóbbit az váltotta ki, hogy 2010-ben izraeli kommandósok rátámadtak a Mavi Marmara hajóra, amelyen török civil szervezetek a Gázai övezet ellen elrendelt izraeli blokádot akarták megtörni.
A művelet során tíz török állampolgár halt meg.

A török hadsereg szombat reggel jelentette be, hogy vége a Recep Tayyip Erdogan elnök ellen lázadó katonák államcsínykísérletének.

MTI

Print

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.