Izraeli a világ egyik első női erőmű-vezetője

Rinat Avrahami Karniel, a friss erőmű-igazgató

A 47 éves Rinat Avrahami Karnielt nevezték ki a napokban Izrael egyik legnagyobb áramtermelő erőművének vezetőjévé. Ő az első nő Izraelben egy erőmű élén, de az egész világon is párját ritkítja a kinevezése.

Avrahami Karniel már húsz éve dolgozik az immár általa irányított Izraeli Elektromos Műveknél, az askeloni Rutenberg Erőműben, amely Izrael áramellátásának egyhatodát biztosítja és 530 alkalmazottnak (köztük mindössze 26 nőnek) ad munkát.

A friss erőmű-igazgató izgatottan várja az új feladatot régi munkahelyén, a ynetnews-nak adott rövid nyilatkozata szerint ismerősei nagyon céltudatosnak tartják, és ő boldogan elfogadja ezt a jellemzést.

Az Elektromos Művek vezetője hangsúlyozta, hogy „Rinat csakis a tudásának, a tapasztalatainak és képességeinek köszönheti a kinevezését: a nők bevonása a vezetésbe fontos célunk és ez a döntés jelentős előrelépés: nekünk éppen úgy, mint az egész izraeli társadalomnak”.

mazsihisz.hu

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.