Új online fotóügynökség – új társadalmi startup

A Seedo.xyz egy új fotóügynökség, amely a közösségi fotósokra alapozza működését, a maga nemében a világon először.

A digitális korban számos, a médiában megjelent fotóanyag nem hivatalos forrásokból származik, hanem például a közösségi hálózatokról, blogokról és fotóalkalmazásokból. Ennek eredményeként sok fotós már nem kapja meg sem a munkájáért megérdemelt fizetséget, sem a neki járó kreditet.

A Seedo nevű új kezdeményezés egy másféle modellt kínál, amely visszaadja a fotósok kezébe a kontrollt, és megfelelően díjazza őket. A platform rövid és érdekes fotózási feladatokat kínál, amikor a fotósok előre tudják, hogy mennyi pénzt fognak kapni a feladatért, és a felvételért járó kreditet is biztosítja számukra.

A Seedo feladata a felvételek terjesztése ügyfeleik között a televízió, a sajtó és a közönségszolgálatok körében. A platform tagja lehet minden amatőr vagy profi fotós, aki telepítette az alkalmazást (jelenleg Android készülékeken fut, hamarosan iPhone-on is), és képes gyorsan jó minőségű, 20 másodperc hosszúságú videófelvételeket készíteni az igényeknek és földrajzi helyének megfelelően.

Az alkalmazás segítségével hamarosan külső kamerákkal és drónokkal is lehetséges lesz a filmezés. A fotósok díjazása viszonylag szerény (általában 25-100 sékel), de minthogy néhány perces rövid feladatról van szó, a fotós pedig eleve a helyszínen van, és vezető média szervezetekkel dolgozik – mindez jövedelmezőbbé teszi a feladatokat. Mindezen felül a minőségi felvételeket adatbázisban tárolják, és hozzáférhetőek jövőbeli ügyfelek számára, ami növeli a fotós bevételi potenciálját.

A SEEDO csapata jelenleg a fotósok számának növelésén dolgozik, és kérik az amatőr és profi fotósokat, hogy vegyék fel velük a kapcsolatot, és vegyenek részt a változásban.

Seedo

Seedo.xyz – az első tömegbázisú fotóplatform honlapja, és Facebook oldala.

Forrás: Magazin Taasiya

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.