A libanoni küldöttség nem engedte fel a közös buszra az izraelieket

Izraeli zászló az olimpián

Udi Gal, egykori olimpikon, az izraeli vitorláscsapat edzője facebook oldalán az izraeli küldöttséget ért szégyenteljes, az olimpia szellemével ellentétes eseményről számolt be.

Beszámolója szerint a szervezők közös buszt küldtek a libanoni és az izraeli delegációnak, hogy a díszünnepségre szállítsa őket. Elsőként a libanoniak szálltak fel a buszra, majd utasították a sofőrt, hogy zárja be az ajtókat, mert nem kívánnak együtt utazni izraeli társaikkal. A szervezők a kizárt izraelieket más buszokba akarták szétszórni, de erre nem voltak hajlandók egyrészt biztonsági okokból, másrészt az ország méltó képviselete miatt sem.

Az izraeliek ragaszkodtak hozzá, hogy együtt utazzanak a megnyitóra, úgyhogy a szervezők megnyittatták a közös busz ajtaját, azonban ekkor a libanoni küldöttség vezetője testével állta el az utat az izraeli sportolók előtt.

A szervezők meg akarták akadályozni az esetleges fizikai erőszak alkalmazását és egy nemzetközi incidenst, úgyhogy az izraelieket félreállították és egy külön buszt szereztek…

Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.