Gáza maga a földi mennyország

Legalábbis a Hamász új propagandavideóján. Október elsején palesztin helyhatósági választások lesznek, és a Hamász megkezdte kampányát.

Gondosan ápolt parkok, tavacskák, gondozott, új lakónegyedek, vendéglők, tiszta, modern kórház, iskola, füvesített focipálya. És a jól öltözött, tiszta emberek, bárhol is legyenek, mosolyogva egy táblácskát tartanak maguk elé, melyen ennyi áll: “Köszönöm Hamász!”

Gázának ezt a szokatlan arcát – ezúttal nem “a világ legnagyobb börtönét”, a szörnyű nyomort – mutatja az övezetet vezető iszlamista Hamász, hiszen azzal mégsem kampányolhat, hogy már bizonyítottunk, az általunk vezetett Gázai övezetben rettenetes a helyzet…

Persze az Izraellel folytatott harc, a szerintük aratott győzelem képei se hiányozhattak a filmecskéből: feltűnik benne egy tank, azon egy hatalmas dögcédula, rajta a két évvel ezelőtti háború egyik megölt katonájának, Oron Saulnak a száma. Saul és Hadar Goldin földi maradványai az Erős Szikla (Cuk Éjtán) hadművelet óta a mai napig a Hamász birtokában, Gázában vannak.

Hamasz kampány
Tank dögcédulával

Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.