Gázaiak szórakozása a rekkenő hőségben, palesztinok a Nyugati parton

A nagy melegben a nyugati parti és a gázai családoknak is szórakoztatni kell a gyerekeket a nyári szünetben. A Nyugati parton számos vidámpark közül lehet választani, míg a „Palesztina fesztivál” most került először megrendezésre Gázában.

Elior Levy írása

Pont úgy, mint Izraelben, a palesztinoknak is meg kell tervezniük, hogy milyen programot csináljanak a gyerekeknek a nyári szünetben a meleg nyári napokon, amíg az iskolák és az óvodák zárva tartanak. Rengeteg szórakoztató látványosság várja a gyerekeket a Nyugati parton és Gázában. A legnehezebb döntés, hogy melyiket válasszák.

Az egyik lehetőség a Sky Land park Ramallahban. A Sky Land a legnagyobb vidámpark a Nyugati parton. Itt nemcsak vidámparkozni lehet, hanem egy izgalmas kalandpark is várja az idelátogatókat.

A Water Land nevű vízi vidámpark, a Nyugati part legnagyobb vízi vidámparkja Jerikóban található. A közeljövőben bővíteni is tervezik. Azok, akik nem akarnak vizesek lenni, igénybe vehetik a világrekorder felvonót a városban. A felvonó, amely Jerikó óvárosától a város felett, a hegyek között fekvő jerikói kolostorig visz, a leghosszabb tengerszint alatti felvonó a világon, és szép kilátást nyújt Jerikó városára és a Jordán völgyére.

Sky Land, Ramallah
Sky Land, Ramallah

Vannak szórakozási lehetőségek Gázában is az egész család számára, például a Palesztina fesztivál. A fesztivál 1993 óta minden évben Ramallahban kerül megrendezésre, palesztin zenei koncertekkel, művészeti és kulturális kiállításokkal.

Palesztin fesztivál, Gáza
Palesztina fesztivál, Gáza

Most először rendezik a fesztivált Gázában, miután a kormányzó Hamasz terrorszervezet általában keményen ellenzi a nyilvános zenei fesztiválokat.

Forrás: Ynetnews

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.