Az elesett katona festményei az ENSZ székhelyén kerülnek bemutatásra

Az ENSZ székház folyosóján lesz kiállítva

Szeptemberben a világ vezetői New Yorkba érkeznek az ENSZ közgyűlésére, és az épület központi folyosóján Hadar Goldin IDF tiszt festményeivel találkoznak majd, akinek holtteste a Hamász birtokában van. A család: “Fiunkat az ENSZ által kezdeményezett tűzszünetben ölték meg, a szervezet felelős holtteste visszaszolgáltatásáért.”

Hadar Goldin, aki 2014-ben a gázai Cuk Éjtán hadműveletben vesztette életét, tehetséges művész is volt. A szülők boldogok, hogy kezdeményezésük meghallgatásra talált, és szeptemberben Hadar ikertestvérével, Curral együtt elutaznak a kiállítás megnyitójára, amin Benjamin Netanjahu miniszterelnök is részt vesz.

Az anya, Lea Goldin szerint: “Nagyon fontos, hogy a világ vezetői közelről lássák, hogy azon túl, hogy az ENSZ tűzszünete alatt megölt és elrabolt izraeli katonáról van szó, Hadar tehetséges ember volt, tele élettel és képességekkel, és még előtte volt az egész élet. Az ENSZ-nek és a nemzetközi közösségnek kell vállalnia a felelősséget és cselekednie annak érdekében, hogy fiunk visszakerüljön hozzánk, és méltó módon eltemethessük Izraelben.”

Hadar Goldin szülei
Szimha és Lea Goldin az izraeli ENSZ nagykövettel, Danny Danonnal
Hadar Goldin
Hadar Goldin
hadar goldin festmenye1
Hadar Goldin hadnagy festménye

Ynet/Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.