Kutya plusz Tel-Aviv: Kelaviv

Kutyafesztivált tartottak Tel-Avivban. A rendezvény a kutyát jelentő kelev és a város nevéből kreált „Kelaviv” nevet kapta.

Tel-Avivot sokan a világ egyik leginkább kutyabarát városának tartják. Annyi bizonyos, hogy minden 17. lakos ebtulajdonos, és ez világrekord. A rendezvényre mintegy tízezer ember és hasonló létszámú négylábú látogatott el. A fesztivál központja a város északi részén található Bnéj Dán kutyaparkban volt.

A kutyákat és gazdáikat számtalan programlehetőség várta. Kipróbálhatták a kutyamasszázs különböző fajtáit, holisztikus kezelést kaphattak az állatok, és végigkóstolhatták a különböző tápszergyártó vállalatok kínálatát. Bemutatkoztak a kutyapanziók, a kutyaiskolák, a kutyakozmetikák és a kifejezetten a kutyák számára készülő ruházatot és divatcikkeket gyártó cégek is. A kutyamenhelyek is kitelepültek a fesztiválra, ezért számos gazdátlan állatnak sikerült új otthont találnia.

Természetesen a politikai aktivizmus sem maradhatott ki a programból: a résztvevők petícióban követelték, hogy vizsgálják felül az Izraelben “veszélyes ebnek” nyilvánított fajták listáját. A felsorolásban szereplő fajták (pl. rottweiler, argentin dog, bullterrier) tenyésztését tiltja, tartásukat pedig nagyban megnehezíti a törvény. A tiltakozók szerint az önkényesen megállapított lista igaztalanul bélyegez meg bizonyos fajtákat.

zsido.com

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.