Riporter: Csak Izraeltől fél az Iszlám Állam

ISIS-harcosok - fotó: Abaca Press

Jürgen Todenhöfer német riporter tíz napot töltött az Iszlám Államban, tapasztalatairól könyvben számol be. Szerinte csak Izraeltől félnek az Iszlám Állam harcosai.

Az Independent beszámol arról: könyvben írja meg tapasztalatait az Iszlám Állam mindennapjairól és működéséről Jürgen Todenhöfer német riporter, aki 10 napot töltött a terrorállam által uralt Moszulban. 

Szerinte az Iszlám Állam nem tervezi Izrael megtámadását, ugyanis ez az egyetlen ország, amelytől félnek a harcosaik. Túl erősnek érzik ugyanis az izraeli hadsereget. Úgy látják, a brit vagy amerikai szárazföldi csapatokat le tudnák győzni gerilla- és terrorista hadviseléssel, de az izraeliek nagyon felkészültek ebben a harcban. 

Az Iszlám Állam számos fenyegetést közölt már Izraellel és a zsidókkal szemben, azt ígérve, hogy egy zsidót sem hagynának Jeruzsálemben és a judaizmust eltörölnék a föld színéről. Ugyanakkor az Iszlám Állam eddig nem követett el, illetve nem vállalt magára merényleteket Izrael és Palesztina területén – írja az Independent.

Mandiner

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.