Tömegbaleset Tel-Avivban

Az összeomlott parkolóház

Beomlott egy épülő föld alatti parkolóház Tel-Avivban. Hárman meghaltak, 23-an megsebesültek, négy ember után tovább kutatnak.

A sebesültek közül hatan súlyosan, tizenheten könnyebben sérültek, négyen eltűntek a katasztrófában. A tűzoltóság szóvivője: “A homok maga alá temette az embereket. A romba dőlt épület egy négyszintes földalatti parkolóház az Aszuta Kórház szomszédságában. A mentőalakulatok nagy erőkkel dolgoznak a helyszínen.”

Az első híradások több tucat sebesültről számoltak be. A mentők és a tűzoltók több embert kimentettek, de hat-nyolc embert még keresnek. A rádió szerint elsősorban az építkezésen dolgozó munkások sérültek meg. Több mint hatvan tűzoltó keresi a további sérülteket.

A félkész parkolóház négy szintjéből három beomlott. A mélygarázs építtetője a tel-avivi önkormányzat, amely a város krónikus parkolóhely-hiányát szeretné enyhíteni.

A romok alatt rekedt emberek utáni kutatásba az izraeli hadsereg katasztrófavédelmi egysége is bekapcsolódott. A becslések szerint négy építőmunkás lehet még a romok alatt. Közülük két emberrel sikerült a mentőalakulatoknak kapcsolatot létesíteniük.

A mentőegységek a rádiónak úgy nyilatkoztak, hogy több órán át tarthat a kutatás a romok alatt rekedtek után. Nehezíti a mentést, hogy újabb épületrészek beomlásától tartanak.

(fotók: Moti Milrod/Háárec)

baleset4 baleset3 baleset2 baleset1
baleset5

MTI/Izraelinfo

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.