Izraeli filmek a Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon

Cinefest - Kapunka

Izraeli filmek a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában kisjáték- és kísérleti filmek kategóriában.

Idén 13. alkalommal rendezik meg a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált (szeptember 9. és 18. között), amely az elmúlt tizenhárom évben Magyarország egyik legismertebb és a visszajelzések alapján legkedveltebb filmfesztiváljává vált. Minden év szeptemberében a filmszakma és a nézők az elmúlt egy év legjelentősebb, legértékesebb filmjeivel találkozhatnak a világ filmterméséből, melyek többsége hazai premier. 2016-ban két izraeli film is bekerült a fesztivál versenyprogramjába.

A Kapunka című filmet Tal Greenberg rendezte.
Vetítés időpontja: 2016.09.12. hétfő 21:00 (Miskolc, Művészetek Háza)

Az izraeli törvények nem hagynak más választást Smuliknak, ezért a férfi úgy dönt, hogy saját kezébe veszi a dolgok irányítását. Arra azonban végképp nem számít, hogy minden a feje tetejére áll majd.

Cinefest - Anna
Cinefest – Anna

Or Szináj filmje, az Anna is vetítésre kerül majd. Ez a film idén Cannes-ban első díjat kapott a filmes egyetemek legjobbjait felvonultató Cinéfondation programban.

Vetítés időpontja: 2016.09.14. szerda 21:00 (Miskolc, Művészetek Háza)

Egy forró nyári napon Anna útnak indul az elhagyott sivatagi városban, ahol él. Megpróbál találni egy férfit, akitől kaphat egy megnyugtató érintést, akár csak egy pillanatra is.

israelicultureinhungary.blogspot.co.il

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.