Jeruzsálemben ismét késsel támadt rendőrökre egy palesztin

Egy palesztin fiatal késsel súlyosan megsebesített két izraeli rendőrt hétfő reggel a jeruzsálemi óváros Heródes-kapujánál. A rendőrök rálőttek a merénylőre, aki életveszélyesen megsebesült – jelentette a helyi közszolgálati rádió.

A rendőrség beszámolója szerint a palesztin támadó hátulról többször nyakon szúrta a kapunál őrt álló két biztonságit. Egy rendőrnőt súlyos, egy 45 éves rendőrt pedig közepesen súlyos sebekkel szállítottak kórházba.

A merényletet elkövető húszéves kelet-jeruzsálemi palesztin diák életveszélyesen megsebesült, a kiérkező mentők őt is kórházba vitték.

A péntek óta kiújult palesztin erőszakhullámban palesztin fiatalok hat késeléses vagy gázolásos merényletet hajtottak végre izraeliek ellen.

A tavaly ősszel kezdődött, de az utóbbi hónapokban mérséklődött erőszakhullámban eddig 35 izraeli és négy külföldi, valamint legalább 220 palesztin vesztette életét. Izraeli tájékoztatás szerint a palesztinok többsége a biztonságiak elleni támadásokban halt meg.

MTI

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.