Elég spéci szemüveget kapnak az izraeli katonák

Megkapták az első két darabot a Microsoft HoloLens szemüvegéből az Izraeli Védelmi Erők (IDF). A videójukból az is kiderül, mire fogják használni az eszközt a katonák.

A HoloLens szemüveg összemossa a fizikai és a virtuális valóságot: virtuális tárgyakat jelenít meg valós környezetben, így alakul ki a kiterjesztett valóság (AR). Hogy mire használható az eszköz az otthoni mindennapokban, azt már korábban megmutattuk, most azonban előkerült néhány katonai felhasználási lehetőség is.

Az IDF videója szerint hamarosan lehetőség nyílik majd rá, hogy a parancsnokok a szemüveg segítségével jobban átlássák az ellenséges vonalak mögött harcoló csapatok helyzetét. Az egészségügyisek munkáját az AR előnyeit kihasználva könnyebben irányíthatják majd a távol lévő sebészek. És persze egy AR-rendszerrel kényelmesen lehet távolról irányítani robotokat és drónokat – ez az IDF-nél kifejezetten jól jön majd, az izraeli hadsereg ugyanis rengeteg high-tech eszközzel rendelkezik.

A szemüvegből a napokban két darab érkezett az IDF-hez. Hamarosan több is fog, és azt ígérik, hogy nagyon hamar el is kezdik használni a szemüvegeket az éles bevetéseken.

HVG

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.