Szegedi Csanád mégsem alijázik?

fotó: Neményi Márton / 24.hu

Nem kapkodja el az aliját a volt európai parlamenti képviselő, Szegedi Csanád. A zsidóságát felfedező volt  jobbikos a Magyar Időknek elmondta, hogy néha ellátogat Izraelbe, de még nem szeretne végleg letelepedni.

Elmondása szerint sokat jelent neki Izrael, de Magyarországot is nagyon szereti, ahol véleménye szerint biztonságban él a zsidó közösség. Fontosnak tartja, hogy Magyarország és Izrael között minél szorosabb gazdasági, kulturális és bizalmi viszony alakuljon ki.

Szegedi Csanád a Cionista Világszövetség budapesti konferenciáján egy kérdésre válaszolva kijelentette, hogy nem zárkózik el az alijázás lehetőségétől, vagyis attól, hogy Izraelbe költözzön. A volt politikus tegnap azt mondta, alijakérelmének elbírálása még folyamatban van, de nem is sietteti a procedúrát. Ha az engedély a birtokában lesz, akkor sem akarja végleg elhagyni Magyarországot.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.