Tóraszkóp

Startolás - fotó: Wikipedia

Új rovatunk az aktuális hetiszakaszt helyezi asztrológiai alapokra, viccből.

Beresit

kos1. Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet. 2. És a föld puszta és kietlen volt és sötétség volt a mélység színe fölött; Isten szelleme pedig lebegett a vizek színe fölött.

Ezen a héten szavakon lovagolsz. A kezdetben jelentheti a Bölcsek szerint, hogy a kezdet miatt. Tehát, a mese kezdete miatt. Mindennek valahol el kell kezdődnie. Elkezded keresni a kákán a csomót. Izgalmas heted lesz!


bika5. És elnevezte Isten a világosságot nappalnak, a sötétséget pedig elnevezte éjjelnek. És lett este és lett reggel: egy nap.

Ezen a héten elválasztasz egy jót egy rossztól. Az Öreg látta, hogy a világosság jó, és nem illik összemosni a sötétséggel. Lokalizálsz egy problémát, és kifejted a meglátásodat egy barátodnak, hogy globális megértés kerekedjen belőle.


ikrek8. És elnevezte Isten a boltozatot égnek. És lett este és lett reggel: második nap.

Az ég áldjon, ezen a héten becsüld meg az eget! Felnézel rá reggel és este, majd ránézel valakire úgy, hogy tükröződik az égbolt a te szemeidben. Ez az egyhetes égbecsülős módszer spirituális szökellés lesz neked és családtagjaidnak.

 


rak9. És mondta Isten: Gyűljenek össze a vizek az ég alatt egy helyre, hogy meglássék a száraz! És úgy lett. 10. És elnevezte Isten a szárazat földnek, a vizek gyüleményét meg elnevezte tengereknek: És látta Isten, hogy jó.

Az úszás szárnyakat ad. Ezen a héten értékeled a víz energiáját és a szárítkozás tisztaságát.


oroszlan16. És alkotta Isten a két nagy világítót; a nagyobbik világítót nappali uralomra és a kisebbik világítót éjjeli uralomra, meg a csillagokat. 17. És tette azokat Isten az ég boltozatára, hogy világítsanak a földre, 18. és hogy uralkodjanak nappal és éjjel, és hogy elválasszák a világosságot a sötétségtől. És látta Isten, hogy jó. 19. És lett este és lett reggel: negyedik nap.

Kaptál az Öregtől egy feladatot. Szétválasztasz ezen a héten! Legyen az húsos és tejes, világos és sötét, valamit szétválasztasz, amivel az életmódod egy hétre megváltozik. Válaszd el ezt a hetet a többitől!


szuz22. És megáldotta azokat Isten, mondván: Szaporodjatok, sokasodjatok és töltsétek be a vizet a tengerekben, és a madár sokasodjék a földön. 23. És lett este és lett reggel: ötödik nap.

A szex a lelke mindennek. Elolvasod egy másik emberrel együtt a Multiorgazmusos férfi c. bibliajellegű magnum opust. Itt leled meg. Zsezsegjetek, jártatokban-keltetekben!


merleg30. A föld minden vadjának pedig, meg az ég minden madarának és mindennek, ami mozog a földön, amiben élő lélek van, minden zöld füvet (adtam) eledelül. És úgy lett. 31. És látta Isten mindazt, amit alkotott, hogy íme igen jó. És lett este és lett reggel: a hatodik nap.

A héten beszélgetsz a zöldségekkel. Mondj nekik zöldségeket! Kipróbálod a vegán konyhát az Izraelben élő magyar vegán főzőfiúval.


skorpio2. Elvégezte Isten a hetedik napon művét, melyet alkotott és megnyugodott a hetedik napon minden művétől, melyet alkotott. 3. És megáldotta Isten a hetedik napot és megszentelte azt, mert azon nyugodott meg minden művétől, melyet teremtett Isten és alkotott.

Ránézel eddigi életedre, építesz belőle egy magas dombot, leülsz a tetejére és gyönyörködsz a látványban. Hallgass közben Miami Boys-t!


nyilas
7. Akkor megalkotta az Örökkévaló Isten az embert a föld porából és lehelt az orrába éltető lelket, és az ember lett élőlénnyé.

Ezen a héten az orroddal foglalkozol. Jól csinálod, mert ez nem csak zsidó szempontból fontos, de szaglásilag sem hátrányos. Olvasd el Süskind: Parfüm c. könyvét. 


bak10.
És egy folyam jött ki Édenből; hogy áztassa a kertet; onnan pedig elágazott és lett négy főfolyóvá. 11. Az egyiknek neve Pisón, az, mely megkerüli Cháviló egész országát, ahol az arany van. 12. És ezen országnak aranya jó; ott van a bedólách és a sóhámkő. 13. A második folyó neve Gichón; az, mely megkerüli Kúsnak egész országát. 14. És a harmadik folyó neve Chiddekel, az, mely Ássúr keleti oldalán folyik; és a negyedik folyó a Perosz.

15. És vette az Örökkévaló Isten az embert és belehelyezte Éden kertjébe, hogy megmunkálja és őrizze azt.

Ezen a héten az Édenkertben élsz. Angyalokkal találkozol, együtt kocsmáztok és megvitatjátok a Tóra létének könnyűségét.


vizonto2:22. 
És alakította az Örökkévaló Isten a bordát; melyet kivett az emberből, asszonnyá és elvitte azt az emberhez. … 3:16. Az asszonynak pedig mondta: Szaporítani fogom terhességed fájdalmát; fájdalommal fogsz szülni gyermekeket, de férjed után lesz vágyakozásod és ő fog uralkodni rajtad.

Felháborodsz a következő kommentárokon és ezen a héten a női egyenjogúságért harcolsz.

עצבונך – …fájdalmadat… – זה צער גידול בנים – Ez a gyermeknevelés gyötrelmére utal. והרנך – …és terhességedet… – זה צער העבור – Ez a terhesség fájdalmára utal. בעצב תלדי בנים –  …fájdalommal fogsz szülni gyermekeket… – זה צער הלידה – Ez a gyermekszülés fájdalmára utal. ואל אשך תשוקתך – …sóvárogni fogsz férjed után… – לתשמיש – A házasélet után. – ואף על פי כן אין לך מצח – De mégsem lesz bátorságod, – לתובעו בפה – hogy nyíltan követeld tőle, – אלא הוא ימשול בך – hanem inkább ő uralkodik rajtad. – הכל ממנו – [Azaz] minden [kezdeményezés] tőle ered majd, – ולא ממך – és nem tőled. תשוקתך – …sóvárogni fogsz… – תאותך – [Olyan értelemben] fogsz vágyakozni, – כמו ונפשו שוקקה – mint [ebben a versben]: „Sóvárog a lelke”.[24] וְהָאָדָם יָדַע אֶת חַוָּה אִשְׁתּוֹ וַתַּהַר וַתֵּלֶד אֶת קַיִן וַתֹּאמֶר קָנִיתִי אִישׁ אֶת יהוה. וַתֹּסֶף לָלֶדֶת אֶת אָחִיו אֶת הָבֶל… (בראשית ד, א-ב)


halak7.
És mondta az Örökkévaló: Eltörlöm az embert akit teremtettem, a föld színéről, embertől baromig, csúszómászóig és az ég madaráig, mert megbántam, hogy alkottam azokat. 8. De Noé kegyet talált az Örökkévaló szemeiben.

Felteszel a héten egy adekvát kérdést: Mindenki bűnös volt az özönvíz előtt? Elolvasod Mózes 1. könyvének 5. fejezetét, Ádámtól Noéig, és megkérdezel egy rabbit, miért nincs erről szó úgy általában.

Ha tetszett az írás, támogass bennünket, hogy többet és jobbat készíthessünk!