Kis Izraeli Pornográfia (javított kiadás)

Mégsem lesz blokkolás, mert az internet-regulációért is felelős izraeli Hírközlési Minisztérium hétfőn (október 31.) kiadott nyilatkozata szerint a minisztérium nem támogatja a miniszteri törvényelőkészítő bizottság által előterjesztett, pornót blokkoló törvényjavaslatot.

Mint arról beszámoltunk, a törvényjavaslat szerint az internetes pornóoldalak előre blokkolva lennének, és az internetezőknek írásban, telefonon vagy a szolgáltató weboldalán keresztül kellene kérniük az elérhetőséget.

„A minisztérium álláspontja mindeddig és a továbbiakban is az, hogy nem szűrhető előre az internetes hozzáférés, és a szolgáltatók kötelessége a felhasználókat előre figyelmeztetni, amennyiben oldaluk sértő tartalmat hordozhat, illetve ingyenesen szolgáltatást kötelesek nyújtani az oldal blokkolására, amennyiben azt a felhasználó kéri” – szól a minisztérium közleménye.

A törvényjavaslat ellenzői szerint a miniszterek által elfogadott javaslat olyan jogi helyzetet teremtett volna, hogy az állam de facto hozzáférhetett volna a pornóoldalak használóinak személyazonosságához, illetve az izraeli internetfelhasználók hozzáférését elfogadhatatlanul egy előre meghatározott tartalmi listára korlátozhatta volna. A felelős minisztérium célja azonban nem ez, hanem a jelenlegi reguláció fenntartása, illetve annak hatékonyabbá tétele.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.