Megérkezett Budapestre az új izraeli nagykövet

Joszef Amrani izraeli nagykövet Budapesten

Kiemelte, hogy megtiszteltetés és kihívás számára megtapasztalni „a kultúra és az élet hatalmas gazdagságát, amelyet Magyarország képvisel”.

Izrael új budapesti nagykövete fő feladatának azt tekinti, hogy eljuttassa a magyar néphez és az általa megválasztott vezetéshez az együttműködés üzenetét.

Joszef Amrani minden szinten fontosnak tartja az együttműködést. Emellett – a nagykövetséget intenzíven bevonva – szeretné növelni az akadémiai és tudományos csereprogramok számát, valamint erősíteni a gazdasági együttműködést, a két ország érdekeit szolgálva – közölte a külképviselet szerdán az MTI-vel, miután a diplomata átadta megbízólevelét Áder János köztársasági elnöknek.

A közlemény szerint Joszef Amrani az eseménnyel kapcsolatosan megtiszteltetésnek és felelősségnek nevezte, hogy nagykövetként képviselheti hazáját és ezzel hozzájárulhat a két ország kapcsolatainak fejlődéséhez.

Hozzátette, Magyarországot és Izraelt összeköti a történelem és Magyarország zsidó öröksége, valamint a két ország elkötelezettsége a környező régió és a világ jövőbeni békéjének, biztonságának, stabilitásának és jólétének megtartásáért.

Izrael Állam új nagykövete hangsúlyozta, hogy a zsidó emberek tragédiájának a 20. századi Európában és Magyarországon mindig az emlékezetünkben és lelkiismeretünkben kell élnie, és “a történelemnek nem korlátként, hanem morális és politikai iránytűként kell szolgálnia bennünket”.

Úgy véli, hogy Izrael és Magyarország a globális ügyekben osztják stratégiai meglátásaikat. “A nemzetközi közösség kiváló tagjaiként tovább kell bővíteniük az együttműködést és a csereprogramokat a jobb megértés és kooperáció érdekében” – fogalmazott Joszef Amrani.

A diplomata kiemelte, hogy megtiszteltetés és kihívás számára megtapasztalni “a kultúra és az élet hatalmas gazdagságát, amelyet Magyarország képvisel”, valamint az ezekhez kapcsolódó lehetőségeket is.

Az eddigi izraeli nagykövet, Ilan Mor öt évvel ezelőtt, 2011 őszén vette át megbízólevelét.

MTI

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.