Intifáda 5.0

Fotó: Wikimedia

A kődobálós, az öngyilkos robbantásos, a késes és a legutóbbi gyújtogatós intifáda után megérkezett az ötödik: a nedves intifáda.

A rendőrség az éjjel letartóztatott több izraeli arabot Tel-Avivban. A gyanú szerint a várható esőre való tekintettel egész városrészeket szándékoztak vízzel elönteni. A gyanúsítottakat tetten érték, miközben a csatornafedőkön ücsörögtek. Egyikük még a lukakat is befogta ujjaival. A rendőrség a motozás során mindannyiuknál megtalálta az elkövetéshez szükséges feneket.

További személyeket tartóztattak le az ország északi részén, akik a közösségi portálokon a mandarinfák rázására és jéggel való dobálására uszítottak. Mindannyiuknál találtak a mezőgazdasági károkozáshoz szükséges jeget, amit kis tálcákban tartottak a mélyhűtőben.

Folyamatosan tudósítunk az eseményekről!

7:00 Az izraeli arabok tömegével özönlenek az utakra, hogy forgalmi dugókat okozzanak.

8:30 Naftali Bennet a katonai rádiónak azt nyilatkozta, hogy a vizes terror során beázó minden szoba helyett tíz családi házat építenek fel Ciszjordániában. Benjámin Netanjahu közölte, hogy minden egyes vízcseppet a törvény teljes szigorával fognak megbüntetni, és utasította a rendőrséget, hogy kezdjék meg a gyanús esetek alapos kivizsgálását. A beázásoknál használt vödröket a nyomozók lefoglalják, és egyértelmű bizonyítéknak tekintik.

9:05 Becalel Smotrich szerint a Palesztin Önkormányzat emberei elhuzigálják a felhőket a zsidó telepesek ültetvényei fölül. A képviselő petíció benyújtásán dolgozik, miszerint zsidó esőről van szó, ami zsidó földre esik, az isteni szándék és ígéret szerint – tehát minden olyan terület, ahol eső esik, azonnal Izraelhez csatolandó.

 

9:30 A rabbinátus reakciója: a bőséges csapadék Isten büntetése, amiért a megázott katonalányokat arra késztetjük, hogy a tankban szárítgassák ruháikat. A katonafiúkkal együtt.

9:35 A fenti hír kiigazítása: a főrabbinátus tájékoztatása szerint Isten a Kneszet elhúzódó döntésére utal, avagy az eső azért esik ennyire, mert még mindig nem emelkedett törvényerőre a privát palesztin földek kisajátíthatósága.

9:40 A katonai rabbinátus és az izraeli főrabbinátus képviselői az ügy kivizsgálása érdekében tanácskozást tartanak a Falnál.

9:50 A közösségi portálokon terjedő hír szerint Isten muszlim és nő.

10:30 Benjámin Netanjahu a Hula völgyébe érkezett, hogy együttérzéséről biztosítsa az északi országrész lakosait.

10:35 Helyi tudósítónktól: a tengeralattjáró rövid időre megfeneklett Tel Hacor dombján, de vezérünk stabilan állt a tetején, még a steppelt fekete kabát kapucniját sem vette igénybe.

Az alábbi videó is alátámasztja a helyzet súlyosságát (csak erős idegzetűeknek!):


12:35 Zehava Galon, a baloldali Merec párt elnöke facebook-bejegyzésében arra mutatott rá, hogy az izraeli zsidók és arabok egy csónakban eveznek, ugyan azt még nem tudni, hogy az árral szemben-e. Emellett primitív próbálkozásnak nevezte Bibi kísérletét, a további 15 katonai tengeralattjáró megrendelését, amit a kormányfő az árvizek miatt fenyegető belvizekkel indokolt.

13:12 A centrista Jes Lapid (Van Lapid) párt élén álló magyar származású Yair Lapid is kivonult a terepre: előbb a hívei által összegyűjtött szenteltvizeket osztogatta a külföldi nagyköveteknek tartott előadásán, hogy ezzel oszlassa a róla kialakult vallásellenes imázst, majd pártjának szóvivője bejelentette, hogy megkezdték az előkészületeket Lapid vízigót királlyá történő megkoronázásához.

14:00 Uri Ariel nemzeti feladatként fogalmazta meg az izraeli mezőgazdaság megmentését. A cél érdekében jelenlegi központi helyéről áttelepíti a Vulcani Mezőgazdasági Kutatóintézetet a Golán-fennsík lejtőire, ahol a természetes vulkáni adottságok segítik majd a kutatókat a negevi rizstermesztés kidolgozásában. “Ki mondta, hogy nincs ott víz?” – mutatott rá a holnapi időjárás-előjelzésre a mezőgazdasági miniszter. További terv a rágcsálók kártételének csökkentése, amihez a minisztérium Új-Zélandból alijáztatott macskákkal látja el a földművelőket: a Tel-Aviv–Jeruzsálem vonaltól északra nőstény, délre kandúrmacskák kerülnek majd letelepítésre. Az 1-es út természetes gátat fog jelenteni a nemek keveredésének, s az út macskamentességét az oroszoknak ajándékozott drón itt maradt távirányítója segítségével ellenőrizhetik a Mezőgazdasági Minisztérium szakemberei.

🙂

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.