10 “Made in Israel” ajándékötlet

Egy felmérés szerint a  magyar vásárlók többsége idén átlagosan 25 ezer forintnál nem  tervez többet kiadni  karácsonyi ajándékra, hanukára pedig általában csak kisebb ajándékokat szokás adni, illetve a gyerekek kapnak “hanuka-pénzt”.

Azoknak, akik nem drága, de “Made in Israel” ajándékkal szeretnének kedveskedni ez évben, összegyűjtöttünk néhány izraeli gyártmányú kütyüt, amely 100 dollárnál  kevesebbe kerül.

Mobeego – 8 dollár

Power for your smartphone in a pinch. Photo courtesy of Mobeego
Mobeego mini telefontöltő

A Mobeego egy eldobható, egyszer használatos töltő, amely sok fejfájást takaríthat meg, ha valaki otthon hagyta a mobiltelefon töltőjét. A prototípus egy eldobható töltőt és egy miniatűr, Android és iOS telefonokhoz használható adaptert tartalmaz, amelyet kulcstartóra vagy pénztárcára lehet erősíteni. A kis elemekből érdemes egy jó párat elraktározni otthon (ezek egyenként körülbelül 2,50 dollárba kerülnek). A gadgetet tervező izraeli vállalkozók állítása szerint egy bontatlan töltő legalább 10 évig használható marad.

Sports Huevos főttojás-alakító – 8-18 dollár

A Sports Huevos tojásformáló bármely keménytojást foci-, tenisz- vagy akár golflabdává alakít. Ez csak egy a számos kreatív és szórakoztató kütyü közül, amelyet a Monkey Business elnevezésű izraeli terméktervező stúdió megálmodott.

MySticko – 9,90 dollár

A MySticko egy könnyen használható modul, mindössze öt centiméter hosszú, szinte mindent képes egy sima felülethez hozzátapasztani. Több mint  50 féle felhasználási lehetősége van, mobiltelefontartótól a konyharuha felakasztásán keresztül az üdítősdoboz nyugágyra erősítéséig.

The Offbits – 18 dollár

OffBits is all about recycling spare bits and pieces and making them into fun, original toys for a fresh take on creativity and play.
OffBit robotkreációk

LEGO-rajongóknak kifejezetten ajánlott. Ez a pici, összeszerelhető robot állítólag bütykölésre késztet gyermeket és felnőttet egyaránt. Az OffBits-készletek újrafelhasznált csavarokat, csatlakozókat és rugókat tartalmaznak. Ha csak az utasításokat követjük, egy, a vállakozást létrehozó tel-avivi tervezők, illusztrátorok és írók által megálmodott figurát hozhatunk létre, de fel lehet használni hozzá saját, otthoni mütyüröket is, mivel az OffBits robotokat “azért tervezték, hogy valaki újratervezze őket”.

Right Cup – 29 dollár

 Lemon is one of the first flavors to be infused in The Right Cup. Photo: courtesy
A legkedveltebb Right Cup íz a citrom

A Right Cup egy BPA-mentes újrahasznosított műanyagból készült ivópohár, amely megtréfálja az ízlelőbimbókat, mivel úgy érezzük, sima víz helyett gyümölcsízűt – citrom-, málna-, narancs- vagy almaaromásat – iszunk, mindezt a pohárban lévő (FDA által jóváhagyott) élelmiszer-aromák segítségével. Az aromák körülbelül hat hónapig tartanak, ez pedig sokaknak megspórolhatja a drága és egészségtelen édesített italok vásárlását.

Boutonnière váza kitűző – 35 dollár

Boutonniere lapel pins by Omer Polak are perfect for weddings. Photo by gilad&mazal
Természetesen különleges

A Boutonnière egy hajtókára tehető miniatűr váza, amely nem engedi, hogy a kitűzött virág hamar elhervadjon. Tervezője, Omer Polak a Bezalel Akadémián végzett, online boltjában árulja kézzel készített alkotását, amely elmondása szerint azért is értékes, mert “felhívja a figyelmünket a természet értékeire, melyeket a rohanó mindenapokban sokszor elfelejtünk észrevenni”.

Peleg borosüvegtartó – 38 dollár

Peleg’s Wine Bottle Holder is a practical and intriguing conversation piece. Photo: courtesy
Nem hiszünk a szemünknek

A Peleg cég tervezői mókás, humoros használati tárgyaikról híresek. Egyik legismertebb termékük ez a borosüvegtartó, amely kötélből vagy krómozott vasláncból készül. Mivel a lebegés illúzióját kelti, első, de még többszöri látásra sem érthető, hogy nem zuhan le a földre a borosüveg.

Mifold – 50 dollár

Even a kid can carry around a Mifold Grab-and-Go seat. Photo: courtesy

A Mifoldnak köszönhetően nem lesz tele többé az autó hátsó ülése gyerekszékekkel. Ez a kompakt, hordozható és összecsukható ülésmagasító tízszer kisebb, mint az eddig ismert ülés, de állítólag ugyanolyan biztonságos.

SolidRun mini számítógépek – 89 dollártól

CuBox

A Cubox a világ legkisebb számítógépe, “műszaki csodaként” is emlegetik. Egy izraeli alapítású cég, a SolidRun találmánya, amely nagy teljesítményű, energiatakarékos SOM-modulokon alapuló rendszereket, ipari PC-ket és miniszámítógépeket gyárt.

Otentik napellenző – 95 dollár

Otentik

Nem kell többé napernyőt cipelni a strandra. Az Otentik egy könnyű, aerodinamikus napellenző, amely egy fényvédő ponyvából, két összecsukható tartóbotból és négy zsákból áll, amelyeket homokkal vagy kővel lehet feltölteni és ennek segítségével a napellenzőt kifeszíteni. Feltalálója egy izraeli ejtőernyős oktató.

 

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.