Ismét Izraelbe látogat a Tatabánya Kézilabda Club

Grundfos Tatabánya – Maccabi Srugo Rishon Lezion EHF KUPAMECCS
Grundfos Tatabánya – Maccabi Srugo Rison Lecion EHF KUPAMECCS Fotó: A Grundfos Tatabánya Kézilabda Club Galériájából.

A Tatabánya a Maccabi Tel-Aviv ellenfele lesz az EHF-kupában.

A tavalyi bronzérmes Tatabánya az EHF-kupa főtáblájára jutott, mi több, egy csoportba sorsolták őket az izraeli bajnok Maccabi Tel-Avivval. Bár Izraelben tudatos és ambíciózus építkezés folyik a sportágban, a legtöbben egyértelmű, kettős magyar-győzelmet várnak. Február 8-án a Tatabánya fogadja a győri Audi Arénában az izraeli csapatot, március 25-én pedig Izraelben kerül sor a visszavágó mérkőzésre.

Krivokapics Milorad nagyon jól érzi magát Izraelben (Fotó: Szabó Miklós/NS)
Krivokapics Milorad nagyon jól érzi magát Izraelben – Fotó: Szabó Miklós / NS

Érdekesség, hogy a négyszeres magyar bajnok, a január 22-én az olimpiai bajnok Dánia ellen világraszóló győzelmet arató magyar válogatott korábbi klasszisa, Krivokapics Milorad már három éve az izraeli bajnokságban játszik. Egészen tavaly nyárig a pár hónapja a Tatabánya által kétszer is legyőzött Maccabi Rison Leciont erősítette, jelenleg pedig a bajnoki dobogóért küzdő Hapoel Asdódban szerepel.

Milorad szeret Izraelben élni. A következőket mondta a 36 éves jobbátlövő : “Nagyon szeretik a sportot, a kézilabdát is, az itteni nyílt, barátságos és nagyon okosan, egészségesen élő emberek, akiktől sok minden tanulható. A szórakozásukon, a hétköznapi szokásaikon, ésszerű gazdálkodásukon, még a sportéletükön is lemérhető, hogy nem élnek stresszes életet, nem kuporgatnak, jó érzékkel választják szét egymástól a fontos és a lényegtelen dolgokat.”

Valószínűleg ott lesz a mérkőzésen Krivokapics is, aki ikonnak számít az izraeli kézilabdában, ő az egyik legjobb játékos, aki valaha pályára lépett a nemzeti bajnokságban.

EHF-kupa csoportkör, C-csoport:

1. KIF Kolding Kobenhavn
2. Grundfos Tatabanya KC
3. SC Magdeburg
4. Maccabi CASTRO Tel Aviv

2017. február 8. 20:30
Grundfos Tatabánya KC – Maccabi Castro Tel Aviv

2017. március 25. 16:00
Maccabi Castro Tel Aviv – Grundfos Tatabánya KC

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.