A mai muszlim menekülteket a holokauszt üldözött zsidóihoz hasonlítani? Gondold át újra!

Szíriai menekültek Európában
Szíriai menekültek - fotó: Freedom House / Flickr

Elegem van belőle, hogy az emberek összehasonlítják a mai muszlimok és muszlim menekültek helyzetét a múlt század 30-as és 40-es éveiben élt zsidók helyzetével.

A muszlimok többsége, különösen a legtöbb menekült csak normális életet akar élni, ugyanúgy, ahogy a zsidók is ezt akarták, de ez az összehasonlítás helytelen és veszélyes.

Itt van egy mostanában látott tweet:

“A muszlimok bűnbakként terroristának történő kikiáltása, mint akik el akarják pusztítani Amerikát nem különbözik attól, mint ahogy a németek a zsidókat okolták a második világháború elvesztéséért.”

Ez rettenetesen hangzik. Mintha lettek volna zsidó terroristák, akik a második világháború idején Németországot célozták meg. Ilyenek nem voltak. Ez egy hazugság volt, amit a nácik használtak.

Ezzel szemben mostanában rengeteg muszlim veszi célkeresztjébe Amerikát, és általában a nyugati civilizációt. Vannak olyan muzulmánok, akik épületekbe repülnek bele és embereket ölnek. Sőt az ilyesminek nagy tömegbázisa van.

Undorító és veszélyes minden muzulmánt terrorista bűnbakként megjelölni, mintha el akarnák pusztítani Amerikát.

Így van. De ennek semmi köze az európai hazugságokhoz, különösen a németek zsidókról terjesztett hazugságaihoz.

Akkoriban egy zsidó sem akarta elpusztítani Németországot, Ausztriát, Magyarországot, vagy bármely más európai országot. Nem voltak zsidók, akik embereket gyilkoltak, hogy félelemet gerjesszenek a lakosságban. A zsidók nem akartak Európában kalifátust létrehozni.

Biztos voltak, akik ilyesmivel vádolták a zsidókat, de hazudtak.

Ezzel szemben ma azt látjuk, hogy muzulmánok merényletekkel és emberek megölésével sikeresen próbálják terrorizálni a nyugati országokat. Vannak muzulmánok, akik felszólítanak a nyugati országok és civilizáció lerombolására. Nemcsak beszélnek róla, hanem akcióba is léptek.

Azt is látjuk, hogy sok muszlim támogatja ezeket a szélsőségeseket.

Ezért aztán a második világháború előtti zsidókat a mai muszlimokhoz hasonlítani egyáltalán nem helyes. Ez nem csak felmenti a muzulmánok Allah nevében elkövetett bűneit, hanem azt is állítja, hogy a zsidók elleni egykori vádaknak volt némi alapja.

Ismétlem, semmit sem állítok általában a muzulmánokról. A többség, különösen a menekültek többsége csak normális életre vágyik.

Segítsétek őket.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.