Nézzétek meg ezt a képet: Így néz ki a remény! Tegnap este (szombat) több ezer zsidó és arab gyűlt össze Tel Avivba az ország minden részéről, akik együtt vonultak fel, mert készek együtt küzdeni azért, hogy olyan otthonná váljon ez az ország, ahol mindnyájunknak van hely.

“Fontosnak tartom hogy itt állva szóljak hozzátok és átadjam az üzenetet a miniszterelnöknek és a többi miniszternek: minden uszítás, rasszizmus, jogszabályi, infrastrukturális és támogatási diszkrimináció alkalmazása ellenére – nem fog sikerülni megosztani az ország polgárait. Mi mindannyian akik itt vagyunk: Mi vagyunk rá a bizonyíték, hogy zsidók és arabok képesek vagyunk és együtt akarunk élni egyenlőségben.” – mondta Amal Abu Sa’ad, a megmozdulás egyik szónoka, a pár héttel ezelőtti, illegális beduin házak rombolása során életét vesztett férfi özvegye.

Velünk vagy? Gyere és csatlakozz a józan mérsékeltekhez!

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.