Több évtizedes tankot találtak a homokba temetve

A homokba temetett tank
Az intenzív esőzések során napvilágra került tank-felső - fotó: a rendőrség szóvivője

A tankot egy gyerek találta meg, aki rögtön értesítette a rendőrséget. Egyelőre nem világos, hogy a tank hogyan került oda, de valószínűsítik, hogy a múltban katonai gyakorlatokon szolgált céltáblául.

A Nicanim homokdűnéiben talált tank mellett régi tüzérségi lövedéket és aknát is találtak a rendőrség tűzszerészei, melyeket hatástalanítottak. A héten teljesen kiássák a katonai járművet is.

A hadsereg évtizedekig rendezett páncélos gyakorlatokat a környéken, és csak a nyolcvanas években költöztette át itteni bázisait a Negev sivatagba. A Hof Askelon regionális tanács szerint további tankmaradványok és lövedékek vannak a területén. A rendőrség arra kéri a környéken kirándulókat, hogy ha ilyesmire lelnek, azonnal jelentsék nekik.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.