Izraelből segíti a Google egy magyar startup termékfejlesztését

A miutcánk csapata Izraelben

Google LaunchPad programban négy magyar fiatal márciusban egy hétig Tel-Avivban kapott szakmai tanácsokat és üzleti segítséget a Google nemzetközi mentorcsapatától.

Teljesen új nézőpontot és visszajelzéseket kaptunk informatikai szakemberektől, ami segít bennünket ötletünk értékeinek megfogalmazásában, és üzleti elképzeléseink megvalósításában- közölte Horváth Gáspár társalapító az MTI-vel.

A Miutcánk.hu fiatal vállalkozói előkészítő beszélgetéseken mutatták be ötletüket a Google szakembereinek, akik ennek alapján a nemzetközi cég ezer fős izraeli fejlesztő központjába hívták őket. Tel-Avivban több órás tanácsadásokon vettek részt többek közt a Google terméktervezőjével, az IBM mobilplatform termékmenedzserével, valamint izraeli befektetési alapok képviselőivel.

A Miutcánk.hu legfőbb célja a felhasználói aktivitás növelése, és a nemzetközi megjelenés előkészítése, amihez hasznos tanácsokat kaptak a Google hat fejlesztési központjának egyikében. A nonprofit alapon működő segítségnyújtó programhoz a téma legnevesebb szakembereit kérik fel, akik saját tapasztalataik alapján adnak ötleteket a startupok fejlesztéséhez, és a továbbiakban is figyelemmel kísérik a kiválasztott cégek előre jutását.

A főként Budapesten negyvenezer felhasználóval rendelkező Miutcánk.hu nevű közösségi oldal szomszédságuk megismerésére ösztönzi az embereket. Növekedésük érdekében elsősorban a vidékiek bevonásához kértek segítséget, s a tel-avivi tanácsok alapján elhatározták, hogy ezentúl jobban erősítik az oldal praktikus, eszközmegosztást segítő lehetőségeit.

A miutcánk csapata Izraelben

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI