Idős beteg gyújtott fel egy ápolónőt Holonban

Egy mentálisan sérült beteg végzett egy 57 éves ápolónővel Holon város egyik rendelőintézetében. Az izraeli egészségügyi dolgozók szakszervezete szerda reggel kétórás sztrájkkal tiltakozik a gyilkosság miatt.

Tova Kararo, az áldozat – fotó: Facebook

Egy kezelésével elégedetlen idős beteg gyúlékony folyadékot öntött egy ápolónőre, majd lángra lobbantotta, és elmenekült Izraelben – jelentette a helyi média kedden. Az 57 éves asszony belehalt égési sérüléseibe.

Az eset a Tel-Aviv szomszédságában lévő Holon város egyik szegényebb negyedének rendelőintézetében történt. A katonai rádióban megszólított szemtanú szerint a néhai ápolónő általában vérvétellel foglalkozott.

A rendőrök rövid hajsza után elfogták a gyilkossággal gyanúsított 78 éves férfit. A rendelő dolgozóinak beszámolójából kiderült, hogy a mentálisan sérült páciens egy héttel korábban influenza elleni oltást kapott a rendelőintézetben, és azóta naponta visszajárt panaszkodni az oltással illetve a személyzettel kapcsolatban.

A gyanúsított ügyvédje szerint a férfi csak a berendezésben, és nem az ott dolgozó emberekben szándékozott kárt tenni.

Az egészségügyi dolgozók szakszervezete bejelentette, hogy szerda reggel kétórás sztrájkkal tiltakozik a történtek miatt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI