Önkéntes Felhívás – Maccabi Világjátékok 2017

A Maccabi Világjátékok (a Maccabiah) vagy más néven „Zsidó Olimpia” zsidó sportolók világversenye, melyet 4 évente rendeznek meg Izraelben az olimpiát követő évben.

A július 4-18. között megrendezésre kerülő 20. „Maccabiah 2017” lesz várhatóan a legnagyszabásúbb és legjobban szervezett az 1932 óta megtartott nemzetközi zsidó-cionista sportrendezvények sorában. A rendezvényre mintegy 10 ezer sportoló és további 22 ezer rajongó érkezik majd Izraelbe több mint 80 országból.  Az eseményt, melynek idén “80 ország – 1 szív” a szlogenje, a Maccabi Világszervezet rendezi izraeli állami- és sportintézmények közreműködésével. Célja a rangos sportrendezvényeken kívül a zsidó közösségek és Izrael állama közötti kapcsolatépítés, és az is, hogy a világ minden sarkából ideérkező zsidó sportolók, szurkolók és az izraeli közönség rangos és nagyszabású sport- és kulturális eseményeken ünnepelhessen együtt.

A Maccabi Világjátékok keretén belül megünneplik Jeruzsálem újraegyesítésének 50. évfordulóját is, ennek tiszteletére a rendezvény megnyitóját a jeruzsálemi Teddy Stadionban tartják majd.

A „Maccabiah 2017” önkéntesek jelentkezését is várja a rendezvény szervezésére és lebonyolítására, amelyre az alábbi linken lehet feliratkozni:

https://bit.ly/M20_Volunteers

Ízelítő a “Maccabiah 2017” eseményeiből:

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.