Itt tényleg a zsidók uralkodnak

Zsidó férfi purim ünnepén Jeruzsálemben - fotó: Mark Neyman / GPO

Aki szerint Magyarországot egy bizonyos társadalmi csoport uralja és formálja a saját képére, az kérem szépen vessen néhány pillantást arra az országra, amit tényleg a zsidók uralnak és formálnak. Csak egy kis összehasonlítást tegyen a magyar és az izraeli oktatási-nevelési-családkultúra, egészségügyi és szociális rendszer, infrastruktúra, vállalkozók lehetőségei, innovációk, természetvédelem és megújuló energiák használata, pénzügyi és fogyasztói kultúra, nyitott társadalom, vagy például az emberek egymáshoz való hozzáállása, munkához való hozzáállása, a problémákhoz és a fejlesztendő, javítandó dolgokhoz való hozzáállása és a legboldogabb országok rangsorában való helyezése között. Ha valakinek nincs ideje ennek utánanézni, hát elárulom, hogy a kettő köszönő viszonyban sincs egymással.

És aki azzal jön, hogy hogyan bánik Izrael a palesztinjaival, nézze meg előbb azt, hogy hogyan bánik Magyarország a cigányságával, és nézzen rá az izraeli kisebbségek jogaira, vagy csak egyszerűen arra, hogy a kérdés inkább szemlesütve agyonhallgatott, vagy nyíltan tárgyalt.

Az írás a szerző Facebook oldalán jelent meg.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.