Ramadán-pop: Nem szent háború, hanem szeretet kell!

Ismert emirátusi pop-sztár üzenete Ramadánra: Szeretettel imádjátok az Istent, ne terrorral!

Hussain al-Jassmi videó-filmjét, amelyben egy öngyilkos merényletre készülő terroristát „zavarnak meg” a hívő muzulmánok, az ünnepi böjt hónapjára, a Ramadánra időzítette és tette közzá egy kuvaiti távközlési mega-cég, a Zain. A videót napokon belül közel két millióan látták és ezrek terjesztették közösségi oldalakon.

„Elmondok az Istennek mindent… hogy miattad vannak tele a temetők a gyermekeinkkel és kiürültek az iskolapadok.” – kommentál a film elején egy gyerekhang, miközben egy terrorista férfit látunk bombakészítés közben.

A videóban az al-Kaida és az Iszlám Állam által végrehajtott bombamerényletek eredeti filmfelvételei is szerepelnek, de a vége optimista: fehér ruhába öltözött gyerekek és felnőttek esküvői vidámsága zárja.

„Gyűlöletüket a szeretet dalával győzzük le.” – ezt írásban is kihangsúlyozzák a film végét záró felirattal.

A ramadán,  az iszlám holdnaptár 9. hónapja, amely alatt a muszlimok napkeltétől-napnyugtáig minden földi élvezettől tartózkodnak: böjtölnek, még folyadékot sem vehetnek magukhoz, tilos a dohányzás és a szex is.

Az idei ramadán szombaton (május 27.) kezdődött.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.