Szexista nők az izraeli főhadiszálláson – magyar felirattal

Szerepcsere

Kritikus paródia az izraeli hadseregben létező szexizmusról. A szatirikus videó a szerepek megfordításával mutatja be a szexuális zaklatást.

A BooBachka csapata által készített videó a nőket az IDF vezető parancsnokaiként ábrázolja, a férfiakat pedig titkárként.

Az IDF magasrangú női tisztjei szexuális célozgatásokkal szórakoznak.
Az IDF magas rangú női tisztjei szexuális célozgatásokkal szórakoznak.

Az egyik jelenetben az egyik katonafiú benyit az IDF vezérkari főnöknő irodájába, akit félmeztelenül talál, míg máshol egy másik vezető parancsnoknő szándékosan ráönti a kávét a katona nadrágjára, és ragaszkodik ahhoz, hogy ő tisztítsa le. “Meg akartuk mutatni a férfiaknak, hogy milyen, ha a szerepek megfordulnak” – mondja az egyik alkotó.

A BooBachka tagjai három éve dolgoznak együtt, a Cameri Színházban mutatnak be komikus előadásokat a nőkhöz kapcsolódó kérdésekről.

A topless IDF vezető
A topless IDF vezető

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.