15 infó a Wonder Womant alakító izraeli színésznőről

Wonder Woman - filmplakát
  1. Keresztneve, Gal héber jelentése hullám, vezetékneve, Gadot pedig folyópartokat jelent héberül.
  2. Ros Haájin városban született Izraelben. Anyai nagyszülei holokauszt túlélők voltak, nagypapája, Abraham Weisz, munkácsi származású.
  3. 18 éves korában megnyerte az izraeli szépségkirálynő választást, majd tovább versenyzett a Miss Universe 2004-en, de ott állítólag annyira nem érdekelte a győzelem, hogy állandóan lekéste a jelenéseket, rossz estélyi ruhákat vett fel és még tetette is magát, hogy nem beszél angolul.
  4. Gadot a két éves kötelező katonai szolgálatot harci kiképzőként végezte az izraeli hadseregben. A katonai háttér és a fegyverek ismerete besegített, hogy megkapja Gisele szerepét a Halálos iram című filmben. A film rendezője, Justin Lin szerint Gadot harcos hajlama annyira szembeötlő volt, hogy emiatt hozzáadott egy Moszad-ügynökös háttértörténetet is a karakteréhez.
  5. A katonai szolgálat befejezése után Gadot jogot és a nemzetközi kapcsolatokat tanult. Amikor behívták meghallgatásra a Quantum csendje című Bond-filmre, nem igazán lelkesedett az ötletért, mert úgy vélte, a filmszínészet nem elég komoly szakma. Ezt a szerepet nem is kapta meg, de ugyanaz a stáb beválogatta a következő filmbe, a Halálos futamba.
  6. Gadot, aki egy fekete 2006 Ducati Monster-S2R motorkerékpárral jár, kaszkadőr nélkül csinálta végig a Halálos iram motoros jeleneteit.
  7. Elmondása szerinte Gadot nem tudta pontosan, melyik szerepre felvételizik a Wonder Woman válogatása idején, az csak két héttel később derült ki számára, amikor tudatták vele, hogy őt választották ki a főszerepre.
  8. A Wonder Woman szereplőválogatására várakozva Beyoncé dalokat hallgatott a lakókocsijában és táncolással próbálta legyőzni a szorongást. „Köszönöm, Beyoncé!” – nyilatkozta Gadot egy interjúban a W Magazinnak.
  9. A Wonder Woman szerepére készülve Gadot felkészítő edzéseken vett részt kardozásban, Kung Fu-ban, kick-boxban, capoeirában és brazil jiu-jitsuban is.

  10. Gadot első szuperhős-filmszerepét a kevésbé sikeres, Batman Superman ellen – Az igazság hajnala című filmben kapta 2016-ban, ahol ő szolgáltatta a legjobb jeleneteket.
  11. A Wonder Woman évtizedek óta az első hollywoodi megafilm, amely egy női szuperhős köré épül.
  12. A Wonder Woman utóforgatási munkálatai idején Gadot öt hónapos terhes volt, ezért a rendező kénytelen volt „zöld vászon” technológiával kitakarni a már dudorodó pocakot.
  13. A Wonder Woman izraeli premierjének tiszteletére a tel-avivi Azrieli-tornyokat a következő üzenettel világították ki: „Gal Gadot büszkék vagyunk rád. A mi Wonder Womanünk.”

    A tel-avivi Azrieli-torony Gal Gadotot köszönti – fotó: Instagram

  14. Egy izraeli software cég, a Taykey szerint, amely többek között online csevegéseket követ, a Gadot-említések 95-a pozitív a neten, ezzel magasan ő számít a legkedveltebb izraelinek az egész világon. A IMDB filmportál rangsora szerint ma Gadot a legnépszerűbb Izraelben született filmes személyiség, túlszárnyalja még az Oscar-díjas, jeruzsálemi születésű Natalie Portmant is.
  15. Wonder Woman – ugyan nem Gal Gadot maga, hanem a szuperhősnő – 2016-ban a nők és a lányok felemelkedéséért küzdő jószolgálati ENSZ nagykövet volt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSIsrael21c