Lőttek a nyaralásnak

Csődbe ment az utazásszervező

A csőd miatt több utas külföldön rekedt - fotó: Pixabay
A csőd miatt több utas külföldön rekedt - fotó: Pixabay

Szezon előtt egy-két nappal rövid és lakonikus üzenetben jelentette be a „Hofesh és Teufa” utazásszervező cég, hogy a továbbiakban szünetelteti tevékenységét, irodáját bezárja.

Vasárnap több ezer utas kapott értesítést arról, hogy a korábban befizetett repülőjegyét, társas vagy egyéni utazást törölték. Az elsősorban charter járatokat szervező cég üzleti partnerei, a különböző utazási irodák jelenleg nagy erőkkel keresik a lehetséges alternatívákat a kiutaztatásra és a külföldön ragadt utasok hazaszállítására.

– Pályafutásom során még nem találkoztam olyan esettel, hogy egy utazásszervező cég éppen a szezon előtt pár nappal jelentsen csődöt – nyilatkozta Daw Turgeman, a „90 perc” utazási iroda vezetője a Walla riporterének. – Villámcsapásként ért a hír minket is, nem voltak előjelei annak, hogy a „Hofesh és Trufa” bajban lenne, szakmai berkekben sem hallottunk a problémáikról. A cég több mint egy évtizede a piacon volt, évente mintegy 1500 utazási csomagot értékesítettek Európa több országába, magánszemélyeknek és olyan utazási irodáknak, mint a miénk. Stabil, megbízható vállalatként ismertük őket.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSWalla