Gépfegyverrel felszerelt drónokat vesz az izraeli hadsereg

Fotó: Duke Robotics

Egy floridai startup, a Duke Robotics gépfegyverrel felszerelt drónjaival bővíti haderejét az izraeli hadsereg, hogy még hatékonyabban vegyék fel a harcot a szűk utcai bevetéseken.

A drónra szerelt gépfegyver rendszere nem is olyan egyszerű, mint elsőre hangzik, a Duke Robotics embereinek ugyanis meg kellett oldania, hogy a drón a tár kiürítése közben is stabilan célra tartson, és ne kezdjen el irányíthatatlanul mozogni a fegyver visszarúgásától minden egyes lövésnél, az ugyanis végzetes lenne.
Raziel Atuar alezredes szerint a TIKAD névre hallgató eszköz nagy segítséget jelent majd a szűk, zsúfolt városi bevetéseknél, ahol a támadók civileket használhatnak a beküldött egységek ellen élő pajzsnak.

Az izraeli hadsereg mostani megrendelése még nem végleges, a tesztbevetésen ugyanis hiába tudták kiiktatni a kívánt célpontot, a drón csak 5 percet tudott repülni a majdnem 14 kilós fegyverrel, ahhoz viszont, hogy élesben jól tudják használni az eszközt, ezen javítani kell.

Via Foxtrot Alpha

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSIndex