A Ben-Gurion Repülőtér érkező csarnoka
A Ben-Gurion Repülőtér érkező csarnoka – Fotó: David Shankbone / Wikipedia

A new yorki Travel + Leisure utazási magazin olvasói minden évben értékelik a nemzetközi reptereket az elérhetőség, az épületegyüttes designja, a check-in gördülékenysége, a biztonság előírások, az ételkínálat, és a vásárlási lehetőségek alapján.

A múlt héten nyilvánosságra hozott TOP 10-es lista első helyén immár ötödik alkalommal a szingapúri Changi reptér végzett 90/100-as értékeléssel. Az utasok kiemelték, már maga a Changi megér egy szingapúri utazást, ahol a várakozó utasok ingyen mozizhatnak, szundikálhatnak a pihenőszobákban és a kertekben, de akár csobbanhatnak is a tetőn kialakított medencében.

A második helyen a Doha-i Hamad Nemzetközi Repülőtér végzett. A bronzérem a Dubai Nemzetközi Reptérnek jutott. A tíz legjobb repteret felsoroló listára csak két európai légikikötő került fel, a zürichi reptér (6. hely) és az amszterdami Schiphol (10. hely).

A Ben-Gurion reptér idén két hellyel visszaesett a 2016-os előkelő 6. helyről. Az utasok 79/100-as értékelést adtak az évente 18 millió utast kiszolgáló, 2004-ben átadott modern 3-as terminálról és a benne működő szolgáltatásokról. Az olcsó légitársaságokat kiszolgáló 1-es terminál négy hónapos felújítást követően nemrég nyílt meg újra, az utazó közönség legnagyobb megelégedettségére.

A Ben-Gurion Repülőtér induló csarnoka Tel-Avivban – fotó: Vladislav Bezrukov / Flickr

A magazin olvasói 22 éve a legjobb nemzetközi légitársaságokat is értékelik, itt nem meglepő módon szintén szingapúri győzelem született. A Singapore Airlines idén is megelőzte az Emirates és a Qatar légitársaságokat, a főleg ázsiai cégek által uralt mezőnyben a 6. helyen végzett a brit Virgin Atlantic, az Air New Zealandnak a 7. hely jutott. Az El-Al egyelőre nem szerepel a tíz legjobb légitársaság között.

A magazin szintén közzétette Afrika és a Közel-Kelet legjobb városainak listáját, itt Jeruzsálem a második helyre került. A térség legjobb szállodáit rangsoroló listában a jeruzsálemi Waldorf Astoria a második, a Tel Aviv-i Norman Hotel a 7. helyen végzett.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSTravel and leisure