Szuperhősös-lövöldözős a vendégnek

Má’ megin’ én tudom a tutit egyedül. Hogy hogy voltak ezek ott ketten. Na meg a Sara. Nem írta meg senki! Szóval, mikor a jattolások, fotóckodások lementek, hátbaveri a Vitya a Bibit. Na gyere, komám, mutatok neked valamit. Ez egy kóser szilva, dobd csak be, jól jön majd… Bevezette egy hangszigetelt szobába, ahol egy pilótafotel állt a karfájába épített dzsojsztikkal, meg gombokkal a játékhoz. A hatalmas monitoron meg futott az a micsoda, videó, na. Ő – ki se merem mondani a nevét – menetelt a Vörös téren a hadserege élén. A csinnadrattában alig értette egymást a két államfő.

– Vologyátó’ kaptuk. Az intrót kicsit túlspilázta – tudod, milyen! -, de aztán má’ nagyon jó! Még a KGB csinálta neki, de kicsit azóta belepiszkáltak. Ez a 17.7-es. Tudod, ez egy szingli sotgém, egyszemélyes lövöldözős játék. Egyedül vagy mindenki ellen és lőni kell, ez a lényege. Minden kamasz fiú gépén van ilyen. Jobb, mint a stratégiás-agyalós, sőt még a focisnál is jobb. Kipróbálod? Válassz karaktert! Lehetsz például a mi Donaldunk, de azt nem javaslom. Mindjár’ az első pályán, mikor lövöldözöd a mexiket, odaáll egy ellenszenves figura a Függetlenség Napja filmből, hogy „Ezt nem teheti, elnök úr!” Kicsit ettől uncsi lett a játék, de hát az amcsik ilyenek! Vagy válaszd a Törökszultánt! Az kemény! Csinálhatsz magad ellen forradalmat, és akkor aztán, ami a csövön kifér. Ezt kell nyomni, folyamatosan. Tata tata tata tata tata, látod, dőlnek, mint a zsákok. Lehetsz én is – látod, itt köpködöm a szotyit -, de az neked egy kicsit uncsi lesz. Túl könnyű pálya. Az első szinten ellenség se volt, de csináltunk bele. Tudod, ahogy a Finkinél az első órán tanultuk. Én kicsit stréber voltam, de meg is van az eredmény. Kipróbálod? Kisvasutas intro, aztán tűz! Most úgy van állítva, hogy a muszlimok az ellenség, azt élvezni fogod!

Ja, meg a Gyuri bácsi. Bocsika, az zsidó, nem baj? Olyan jól bevált, hogy áttettük egy másik karakterhez is… meglepi! Csiribi csiribá: látod, lehetsz a Bibi is. Most kezdőre van állítva, ilyenkor ha eltalálnak, korrupció vagy ilyesmi, akkor kapsz új életet. Tengeralattjárós az intrója. Tetszik? Az utolsó pálya marha nehéz: az összes közel-keleti konfliktus megoldása. Küldtünk a játékból minden kollégának. A lengyelek még nem jók benne, de már kóstolgatják. A Dzsongi meg visszaküldte Koreából, hogy ovisoknak való, ezen mi már rég túl vagyunk. Na, ne szerénykedj, Bibikém, próbáld ki! Tudod, ezzel lősz, csak folyamatosan tartsd lenyomva. Ez csak játék! Ha szégyenlős vagy, itt hagyunk titeket. Majd Sárika – nem baj, ha így szólítom? – fogja a kezed. Könnyebb, ha valaki biztat. Aztán majd elmesélem a nagy tervet. Hálózatba rakjuk, és akkor játszhatunk majd mind együtt. Washingtontól Moszkváig, Jeruzsálemtől Budapestig.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.