Halamis a tévé híradásában

Egy palesztin merénylő halálra késelt három izraelit, és súlyosan megsebesített egy negyediket a ciszjordániai Rámalláh melletti Halamis telepen. A merénylőre rálőttek, az ő sebesülése életveszélyes – jelentette péntek este a Háárec című izraeli újság honlapja.

A palesztin férfi behatolt a ciszjordániai telepen lévő házba, és késével a lakókra támadt. Egy hetven éves idős apát, és két, harmincas éveikben járó gyermekét gyilkolta meg, fiát és lányát. Az idős áldozat 68 éves feleségét, a megölt gyermekek édesanyját pedig súlyosan megsebesítette.

A merénylet helyszíne – fotó: katonai szóvivő

Ezután lövésekkel ártalmatlanították a támadót, akit szintén életveszélyes sebesüléssel láttak el a helyszínre érkező mentők. A biztonságiak nagy erőkkel átfésülték a települést további terroristák után kutatva.

Korábban pénteken három palesztin vesztette életét és háromszázkilencvenegy ember megsebesült a Jeruzsálemben és Ciszjordániában történt zavargásokban, amelyek az al-Aksza mecsethez vezető utaknál felállított detektoros kapuk miatt törtek ki.

A rendőrség a nap folyamán letartóztatott huszonkilenc tüntetőt, tízet Jeruzsálemben, a többieket pedig Ciszjordániában.

Mahmúd Abbász palesztin elnök péntek este bejelentette, hogy minden szinten megszakítják a kapcsolatokat Izraellel a mecsetnél bevezetett új biztonsági előírások miatt.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSMTI