3 hétig egyedül a tengeren

Három hétig egyedül - fotó: Izraeli Rendőrség

Egy izraeli férfi 3 hétig vesztegelt a Földközi-tengeren, miután meghibásodott a kis hajó motorja. Izrael vízi határához érve a rendőrség parti őrsége mentette ki szorult helyzetéből.

A rendőrség közzétette a felvételt a mentésről egyéb videók mellett, melyekkel a tenger veszélyeire szeretnék felhívni a figyelmet – mind az úszás, fürdőzés, mind a vitorlázás tekintetében.

Az Izraeli Mentők adatai szerint 2017 elejétől 15 ember fulladt a tengerbe, ketten pedig életveszélyesen megsérültek. Ezen túl 12 nem halállal végződő, de súlyos, 14 közepes, és 69 könnyebb sérüléssel járó tengeri baleset történt.

Fotó: Izraeli Rendőrség
Fotó: Izraeli Rendőrség

A 68 éves, Golán-fennsíkon élő férfi Angliából hajózott ki a jachtjával Görögország felé. Spanyolországban megállt, hogy feltöltse a készleteket, ami végül nem lett elég, mert a tervezettnél kétszer tovább tartott az út technikai problémák és erős ellenszél, vagy szélcsend miatt. Az izraeli partoktól 16 kilométerre befulladt a vízi jármű motorja, így további 5 napig egyedül hánykolódott a tengeren.

Fotó: Izraeli Rendőrség
Fotó: Izraeli Rendőrség

Végül a haditengerészet riasztotta a rendőrség parti őrségét, akik azonnal a bajbajutott segítségére siettek és bevontatták a haifai kikötőbe. Halálfélelmen és kicsit zavaros lelkiállapoton kívül a – szakmájára nézve orvos – vitorlázó épségben megúszta a nem mindennapi kalandot.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSynet