Az izraeli muszlim rendőrnő

Ti is képesek vagytok erre

Péntek délután közúti baleset történt Amosz katonai bázis környékén. Egy szemtanú lefényképezte a helyszínen intézkedő muzulmán rendőrnőt és úgy döntött, hogy fotóját megosztja a közösségi hálón.

Ora Mirjam Facebook-bejegyzése 

Zahraa Monde – fotó: Facebook

Az elmúlt 24 órában minden lehetséges Facebook oldalon és csoportban megosztották ezt a képet, és láss csodát: kitört a béke.

Vagyis ööö… nem egészen. De legalább zsidók és arabok végre teljes egyetértésre jutottak valamiben: a rendőrnőnek meg kell halnia.

Mondjuk halálának okát és módját illetően megoszlottak a vélemények: az egyik oldal szerint áruló ribanc, golyót a fejébe, a másik oldal szerint Izraelen élősködő terrorista, akiben nem lehet megbízni, amíg él.

De miért kell mindenben rosszat látni – évek óta erre várunk, és amint látjuk, a megváltás már útban van felénk. Vagy nem?

Álljunk meg egy pillanatra, könyörgöm, és gondoljunk már bele! Miként lehetséges, hogy egy közlekedési balesetben valaki minden lehetséges eszközzel segítséget nyújt, erre ilyen megjegyzéseket kap? Őrület!

Tudjátok, hogy közületek hány embernek segített eddig ez a nő, vagy hányótoknak fog segíteni a jövőben? Tudjátok, hogy ki ő? Mi az élettörténete? Mit tett és tesz annak érdekében, hogy a rendőrség kötelékében lehessen, és titeket védhessen? Ugye, hogy nem?!

Ora Mirjam – fotó: Facebook

Akkor én majd elmesélem nektek: ő nem áruló, nem is terrorista, hanem egy egyszerű ember. Mint te, vagy én. Zahraa Monde a neve, és neki van a legnagyobb szíve. Ő a legjobb barátnőm. Zahraa azokért az eszményekért harcol (a szó minden értelemben), melyekben egész életében hitt.

Harcolt azért, hogy polgári szolgálatot végezhessen, pedig nem volt kötelező. Harcolt azért, hogy diplomája lehessen, melyet ő maga finanszírozott, és azért is harcolt, hogy felvegyék a rendőrséghez, mert úgy gondolta, hogy mások szolgálatáért áldozni az életét, az nemes cél.
De miért kell küzdenie mindezért?
Miattatok. Mert mikor azt szeretné, hogy személyiségéért, tehetségéért tiszteljék, rájön, hogy erre nem számíthat – mert ő nő, arab és muszlim. És a saját véleménnyel és vágyakkal rendelkező nő valami oknál fogva fenyegető az arab és zsidó társadalomra nézve egyaránt.

Mindig gyanús maradsz. Áruló vagy terrorista. Lehetetlen ugyanis, hogy képes lennél önállóan gondolkodni. Kizárt, hogy végtelen sok gondolatból, véleményből és ötletből álló, összetett lény vagy. Egyik oldal sem áll meg egy pillanatra, hogy megadja neked a választás lehetőségét, hogy te dönts, magadnak. Mindannyian vérszomjasak vagyunk – felelőtlen ujjakkal a billentyűzeten. Üzeneteket, fenyegetéseket, átkokat és gúnyos vicceket küldünk. Mert mindannyian egyetértünk abban, hogy ha nő, arab és muszlim vagy, meg kell halnod.

Ha Zahraa képes volt úgy dönteni, hogy mindez nem érdekli, és bőrszínre, etnikumra és vallásra való tekintet nélkül emberéleteket ment – akkor ti is képesek vagytok erre.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSFacebook