Izraelbe is betört az új nemzetközi trend: félelmetes bohócoknak öltöző fiatalok járkálnak az utcákon, ijesztgetve a helyi lakosokat.

Az utóbbi napokban egyre több izraeli városban játsszák azt a fiatalok, hogy parkokban, sötét utcákon őrült bohócnak öltözve rettegésben tartják az embereket, már puszta jelenlétükkel is riadalmat keltve.

Az ijesztgetős nemzetközi trendet a gyerekeket gyilkoló bohóc történetéből készült „Az” című film inspirálja. A Stephen King regényéből készült, a napokban Izraelben is bemutatott film egy sötét múltú amerikai kisvárosban játszódik, ahol időről időre gyerekek tűnnek el titokzatos körülmények között. A film főszereplőit, a kamaszokból álló Vesztesek csapatát egy Pennywise nevű bohóc ijesztgeti halálra.

Az izraeli rendőrség megpróbálja megállítani a bohócos ijesztgetést, eddig legalább 15 fiatalt rendeltek be kihallgatásra, akiket parkokban és játszótereken kaptak el, mert azzal szórakoztak, hogy bohóc álarccal, sokszor kiegészítőként késsel vagy fűrésszel felszerelkezve gyerekeket ijesztgettek.

Kezdetben csak Afula és Beer Sheva városaiban bukkantak fel a félelmetes bohózok, de mára már az ország szinte minden pontján jelentettek ilyen eseteket. A jelenség annyira elterjedt, hogy ma (kedd) az Oktatási Minisztérium iránymutatást adott ki az iskoláknak az ijesztő bohócok miatt rettegő kisiskolások megnyugtatására az osztályban tartott beszélgetések, felvilágosítás keretein belül, az iskolai pszichológusok bevonásával.

A rendőrség közleménye szerint ugyan csínytevésről van szó, de ez néha olyan mértékben zavarja a lakosság mindennapi életét, hogy az már bűncselekménynek is számíthat. Mindazonáltal felhívják a lakosságot, tegyenek bejelentést, és semmiképen ne intézkedjenek egyedül, mert azzal a rendetlenkedő fiatalok testi épségét veszélyeztethetik.

„A jelenség oda is vezethet, hogy valaki nem viccnek, hanem valódi veszélynek érzi a helyzetet, és árthat a fiataloknak” – áll a rendőrség nyilatkozatában. „Az esetek túlnyomó többségében csak ijesztgetés a fiatalok célja, nincs szándékukban fizikai sérülést vagy vagyoni kárt okozni. Az ilyen helyzetekben hagyják el a helyszínt, és a lehető leghamarabb értesítsék a rendőrséget.”

Futááááás!

A post shared by clowns_israel (@israelclown) on

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.