Izraelben tesztelik az Instagram új üzenetküldő applikációját

Fotó: theverge.com

A Facebook tulajdonában lévő Instagram mától új funkció bevezetésére készül: kiszervezi a privát üzenetküldést egy “Direct” elnevezésű külön alkalmazásba. Az új Direct app teljesen leváltja az Instagram jelenlegi inboxát.

A magyarázat szerint az eddigi felállással az volt a probléma, hogy a felhasználók nem szívesen használják ugyanazt az üzenetküldő alkalmazást a nyilvános és a magán  természetű internetes kommunikációjukhoz, nehogy figyelmetlenségből összekeverjék azokat.

Erre ad megoldást a Direct, amely a mai napon elsőként Chilében, Izraelben, Olaszországban, Portugáliában, Törökországban, és Uruguayban válik elérhetővé, kísérleti jelleggel. Az Android és IOS rendszerekre egyaránt elkészített alkalmazás telepítése után az Instagram mobilalkalmazásból automatikusan eltűnik az Inbox, a tartalma csak a Direct appban lesz megtekinthető.

Egyelőre még nem tudni, mikor lesz Direct nemzetközileg elérhető.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.