A légierő lebombázott egy Izraelbe és Egyiptomba vezető Hamász terroralagutat

Az izraeli hadsereg (IDF) szóvivője ma reggel bejelentette, hogy a légierő tegnap (szombat) este megsemmisített egy a Kerem Shalom kereszteződés alatt áthaladó és Egyiptomba is átjutó Hamász terrorista alagutat. A terrorszervezet azt állította, hogy az alagút a Gázai övezetbe szánt árucsempészetre használták, de a hadsereg cáfolta ezt, és kijelentette, hogy az alagút célja fegyverek és terroristák csempészete volt. Folytatás >>

Izraelinfo logo

Kahlon szerint ha Netanjahu ellen vádat emelnek, le kell mondania

“Netanjahu kormányának tagja maradok mindvégig, de ha vádat emelnek ellene, le kell mondania.” – jelentette ki Kahlon pénzügyminiszter, a Kulanu párt elnöke, miután a kettes csatorna híradójának jelentése szerint állítólag azt mondta bizalmasainak, hogy még abban az esetben sem lép ki a kormányból, ha a rendőrség büntetőeljárás indítását javasolná Netanjahu miniszterelnök ellen. A csatorna szerint Kahlon kijelentette, hogy a pénzügyi reformok maradéktalan végrehajtása érdekében szeretné kitölteni pénzügyminiszteri mandátumának teljes idejét.

Izraelinfo logo

Izrael üzenete a gázaiaknak a zavargások után: A Hamász kihasznál titeket

A védelmi minisztérium palesztinokkal összekötő irodáját vezető Joáv Mordechai vezérőrnagy szombaton felhívta a Gázai övezet lakosságának figyelmét, hogy a Hamász terrorszervezet csak kihasználja őket az Izrael elleni erőszakos tevékenységeihez. Pénteken több tucat palesztin sérült meg a határmenti zavargásokban.

“A Hamász terroristák fiatalokat küldenek a zavargásokra [a gázai határra] … miközben mögéjük rejtőznek és azt állítják, hogy ezek a zavargások spontán és békés megmozdulások”, írta Mordechai, a kormányzati tevékenységek területi koordinátora (COGAT) egy Facebook bejegyzésben.

Mordechai a határkerítésen pénteken átdobált gránátokról készült fotókat is posztolt, mondván, ezek bizonyítják a Hamász hazugságait.

“Az izraeli területen talált gránátokról készült képek megmutatják az igazságot!” – írta. “Ezért halt meg 11 palesztin, és sérültek meg több tucatnyian az elmúlt hetekben.” (ujkelet.live)

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.