Fotó: Izraeli Rendőrség

Mike Pence megérkezett, délelőtt Netanjahuval tárgyal

Mike Pence amerikai alelnök vasárnap este Izraelbe érkezett, s hétfőn délelőtt megkezdi tárgyalásait. Előbb Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel egyeztet, majd beszédet mond a kneszetben. Kedden Reuven Rivlin államelnökkel találkozik, s ellátogat a Jad Vasembe és a Siratófalhoz. Kedden kora este már el is hagyja különgépével a Közel-Keletet.

Izraelinfo logo

Abbász Európában, miközben Mike Pence Izraelben tárgyal

A Pencet nem fogadó palesztin elnök tüntetően Európába utazott az amerikai alelnök közel-keleti útja idején. Az európai országokat a Palesztin Állam elismeréséről próbálja meggyőzni, és nem is sikertelenül. Szlovénia bejelentette, hogy január végén ünnepélyesen bejelentik Palesztina elismerését, Luxemburg hasonló, közös lépésre buzdít több más országot, mellettük Írország és Belgium is fontolgatja ezt a lépést.

Izraelinfo logo

Mandelblit hazudott?

Egy újonnan kikerült felvétel szerint Aviháj Mandelblit, az ország főügyésze nem mondott igazat, amikor vasárnap az ellene tüntetőkről beszélt, akik miatt „nem tudott kaddist mondani édesanyjának”. A felvételen világosan látszik, hogy egy csoport tőle teljesen függetlenül gyülekezett, nem is szóltak hozza, amikor mellettük elvonult. Utóbb kiderült, hogy a csoport zsinagógája mellett alternatív havdalát, szombatot lezáró szertartást tartott.

Izraelinfo logo

Lelőttek egy kábítószercsempészt az egyiptomi határon

Társai a határ menti 222-es úthoz vitték a 25 éves beduin halottat, aki úgy tűnik két tűz között sebesült meg, amikor az izraeli határőrök és a határ egyiptomi oldalán lévő beduin drogcsempész csoport egymásra tüzelt. Az izraeli áldozatot egy szintén megsebesült drogszállító társa tenderen egy izraeli határőr laktanya melletti útra vitte, és otthagyta. Az incidensben az izraeli határőrök elfogtak több tucat kilónyi kábítószert is. Részletek >>

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.