Fotó: IDF / Wikipedia

Rendőri készültség, a palesztinok harag napját hirdettek Pence ellen

Több száz rendőr felügyeli Jeruzsálemet Mike Pence látogatása miatt, miután a palesztinok “harag napját” és sztrájkot hirdettek a városban. Délután az óvárost is lezárják az amerikai alelnök Siratófal-látogatása miatt, miközben tüntetést hirdettek ellene a Damaszkuszi kapuhoz és Kelet-Jeruzsálem központjába a Salah A-Din utcába. Pence látogatásának utolsó állomása lesz a Siratófal, miután kedden Reuven Rivlin államelnökkel találkozik, és megtekinti a Jad Vasem holokauszt múzeumot.

Izraelinfo logo

Az El Al pilótái nem viszik Afrikába a menedékkérőket

Az El AL pilótáinak egy csoportja közös nyilatkozatban bejelentette, hogy nem hajlandóak eritreai és szudáni afrikai menekülteket olyan afrikai országokba, például Ruandába szállítani, ahol nem egyértelműen biztosított a jövőjük. „A menekülteknek maradniuk kell és emberi módon kell bánni velük, ahogy a zsidók is menekültek voltak azt szerették volna, hogy emberként bánjanak velük, és ne űzzék el őket”- írta egyikük.

Izraelinfo logo

Szlovénia elismeri Palesztinát?

Karl Erjavec  szlován külügyminiszter Brüsszelben egy Mahmúd Abbász palesztin elnökkel tartott megbeszélés után közölte, hogy reméli, országában a törvényhozók megszavazzák a Palesztin Állam elismerését. Ezzel a hónap végére várható döntéssel Svédország után Szlovénia lesz a második európai ország, amely megtette ezt a diplomáciai lépést.

Izraelinfo logo

Liberman Jonatán Gefen letiltását kérte a katonai rádióból

Liberman azt kérte a rádió vezetésétől, hogy ne játszák dalait, s ne interjúzzák ezentúl a népszerű költőt és dalszövegírót, mert egyik újabb versében Hanna Szeneshez és Anne Frankhoz hasonlította az izraeli katonát megpofozó palesztin kamaszlányt. “Egy szép 17 éves lány szörnyű dolgot művelt, amikor egy büszke izraeli katonatiszt behatolt a házába, felpofozta. Beleszületett ebbe, és ebben a pofonban benne volt ötven év megszállása és megaláztatása. És az a nap, amikor majd elmesélik a harc történetét, Te, Ahad Tamimi, a vöröshajú, mint Dávid, aki Góliátot pofozta, egy sorba kerülsz Jeanna D’arc-kal, Hanna Szenessel és Anne Frankkal”- írta Jonatán Gefen, magára haragítva Izrael védelmi miniszterét.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.