Putyin lakást örökölt Tel-Avivban

A ház a Pinsker utcában - fotó: googleview

Mina Juditskaja Berliner, gimnáziumi némettanárnője kedves tanítványára hagyta másfél szobás, Pinsker utcában lévő lakását tavaly decemberi, 96 évesen bekövetkezett halála előtt- írta hétfő reggel a ynet.

Berliner ugyanis korábban Putyinnak köszönhette izraeli otthonát, mert 2005-ben az orosz elnök vette egykori tanárnőjének. Mina Berliner a 60-as évek végén egy szentpétervári középiskolában tanította az akkor még ismeretlen Vlagyimirt, majd 1973-ban Izraelbe költözött. 2005-ben, Putyin akkori látogatása előtt elment az orosz konzulátusra, és otthagyta adatait.

Meg is hívták egy háborús veteránokkal rendezett találkozóra, ahol volt tanítványa rögtön felismerte szeretett némettanárnőjét, és hosszan beszélgettek. Pár hét múlva legnagyobb döbbenetére értesítette az orosz konzulátus, hogy lakást kapott ajándékba, valószínűleg, mert elmesélte, hogy lift nélküli házban lakik sokadik emeleten. A lakás mellé még egy órát és egy tanárnőjének dedikált Putyin -életrajz könyvet is kapott.

Özvegyen, gyermektelenül hunyt el, és a lakást végrendeletében az ajándékozóra hagyta.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.