57 palesztin megsérült Ciszjordániában és a Gázai övezetben a “harag napján”

A palesztin Egészségügyi Minisztérium szerint egy embert súlyosan megsebesített az izraeli biztonsági erők által használt éles lőszer. IDF: mintegy 850 embert vett részt Ciszjordániában 13 különböző helyen a zavargásokban.

Az izraeli hadsereg tájékoztatása szerint Ciszjordániában több településen égő autógumikat gurított a katonák felé, valamint Molotov-koktélokkal és kövekkel dobálták őket.

A biztonsági erők véget vetettek a nyugtalanságnak, de arról nem tudni, hogy a gumilövedékek mellett éles lőszert is használtak-e – közölte az izraeli hadsereg egyik szóvivője.

A palesztin csoportok az után szólítottak fel tüntetésre, hogy izraeli katonák egy rajtaütés során Ciszjordániában lelőttek egy feltételezett palesztin merénylőt. A Dzsenín környékén bujkáló férfi volt állítólag a feje annak a sejtnek, amely a múlt hónapban lelőtt egy rabbit.

Köszönjük a Patreon-os és PayPal-es támogatóink adományait, amivel segítik életben tartani a magazint! Ha szereted olvasni az Izraelinfót és úgy gondolod, érdemes és fontos folytatni ezt a projektet, itt csatlakozhatsz havi támogatóinkhoz. Egyéb támogatási lehetőségek itt.

FORRÁSIzraelinfo/MTI